Honor Magic5 Pro teszt - ez bizony nem egy olcsójános

2023. május 18.
79.7091
marco profilja, adatai
marco
Mióta visszatért a globális piacra a Honor, nem hagy pihenni egyetlen újságírót sem, folyamatosan ontja a készülékeket a gyártó - ami természetesen így is van rendjén, főleg hogy nem egykaptafára készülnek a mobilok, hanem a belépő-, a közép- és a felszőszint is nagyjából 10-12 hónapos rotálásban kapja az újdonságokat. Mostani tesztünk alanya ez utóbbiak közé tartozik, hiszen a Honor Magic5 Pro a gyártó egyik flagship készüléke (a másik a hazánkba is hamarosan érkező Magic Vs), és ennek megfelelően minden benne van, amit most fel tud mutatni a Honor mobilfronton.
Advertisement


Aki esetleg eddig valami elszigetelt Faraday-kalitkában élt, annak lehet hogy újdonságként hat, mindenki másnak azonban már lehet némi fogalma arról, mit is tud a készülék, hiszen bemutatása óta folyamatosan a techmagazinok hasábjain villog a Magic5 Pro, mégpedig azzal, hogy több rekordot is megdöntött a DXOMARK tesztjein, hiszen nem csak a kamera, de a kijelző is a legjobbnak számított a megjelenés idején, utóbbinak azóta sem akadt kihívója, előbbit pedig egyetlen ponttal taszította le mindezidáig a konkurens Oppo Find X6 Pro.

Az már az MWC-n megtartott rendezvényen is világossá vált, hogy valami egészen szépet és erőset sikerült összehoznia a kínai gyártónak, így alig vártuk, hogy itthon is megjelenjen a készülék és végre érkezzen tesztre is egy példány.

Több mint két hetet töltött nálunk a telefon aktív használatban, ez idő alatt egész egyértelműen körvonalazódott, hogy bizony ez a készülék nem csak a Honorok között a csúcs jelenleg, de az androidos tábor egyik meghatározó alakja lehet, ha a vevőkör is úgy gondolja - a képességei legalábbis erre predesztinálják. De ne szaladjunk ennyire előre!

A díjnyertes kamerarendszer

A díjnyertes kamerarendszer


A dobozból kivéve rögtön szemünkbe tűnik a hatalmas, a teljes előlapot uraló kijelző, megemelve a készüléket pedig azonnal realizáljuk hogy ebben van anyag rendesen, nem az a hétköznapi hányaveti műanyag cucc. A minden oldalán lekerekített képernyő rendkívül kellemesen fest, és bár a magam részéről nem vagyok oda a "lefolyó" kijelzőkért, azt el kell ismerni, hogy a gyártó által "Négyszeresen ívelt, lebegő kijelző" meghatározással ellátott előlap látványa igen impresszív.

A 6.81 inches OLED képernyő egyébiránt 19.54:9 képarányú, a pixelek száma pedig 2848 x 1312, amely 1-120Hz LTPO adaptív dinamikus képfrissítésre és 2160 Hz-es nagyfrekvenciás PWM dimmingre képes. Ez 461 PPI-s értéket jelent 1,07 milliárd szín és az egészen elképesztő 1800 nit csúcsfényerő mellett. Természetesen a kijelző HDR képes is, de egy ilyen panelnél ez már csak amolyan mellékes információ.

A kijelző annak rendje és módja szerint teli van pakolva mindenféle szemkímélő megoldással, így akár 4 dinamikus fényerőszabályozási lehetőség és cirkadián éjszakai kijelző funkciók áll rendelkezésünkre, hogy még az ágyban is kukkoljuk a feedeket (nem csinálunk ilyet!!). Ehhez kapcsolódó érdekesség hogy ez az első olyan mobiltelefon, amely megkapta a TÜV Rheinland Circadian Friendly tanúsítványt.

De elől sem kell szégyenkeznie

De elől sem kell szégyenkeznie


Méreteit tekintve 162,9 x 76,7 x 8,77 milliméterével szép nagy, mégis roppant mód kényelmes készüléket tett le az asztalra a Honor, a 219 gramm pedig nagyszerű súlyelosztással párosul. Kézben tartva nagyon kényelmes, nem billegős a Magic5 Pro, mind kétkezes, mind egykezes használatnál könnyen lehet tartani.

Szemből nézve a készülék bal oldalán semmi nem töri meg a formát, a jobb oldalra került a bekapcsoló és a hangerőszabályozó gombok triumvirátusa. Ezen kívül alul találunk még Type-C csatit, hangszóró rácsot és SIM kártya tartót, a telefon tetejét természetesen dudorok nélkül hagyták a mérnökök, oda csak a sztereo hangzás miatti hangszóró került.

A kijelzős bal felső részén találjuk a kamerakivágást, amelyben egy 3D mélységi kamera - ez végzi az arcfelismerést - és az 12 megapixeles előlapi kamera található, amely f/2.4 rekeszértékkel bír. Funkcióját tekintve széles látószögű szelfi portré módot és MI torzításgátlót lehet felhozni az extra listán, és fontos, hogy 4K videók készítésére is megfelelő.

Amit most a Honor tud, azt belepakolta a Magic5 Próba

Amit most a Honor tud, azt belepakolta a Magic5 Próba


Az igazi csoda a hátsó fertályon helyezkedik el, a három kamerából álló rendszer büszkén hirdeti már feliratban is a 100-szoros zoomot, de az objektívek koronázzák meg a specifikációs listát. A 50MP-es széles látószögű fő kamera 8P optikai lencsét kapott, amely f/1.6 rekeszértékkel büszkélkedhet. Az 1/1.12 hüvelykes érzékelő OIS képstabilizálást is kapott, ahogyan az elvárható.

A társaságában elhelyezkedő ultraszéles kamera szintén 50MP-es, a rekeszértéke f/2.0. Ezzel a lencsével tudunk makró fotókat készíteni és bizony igen jól teljesít ebben a feladatban a Magic5 Pro. A makró fotózás maximum 2.5cm-ről történhet, ami bár elsőre nem tűnik túl impresszív adatnak, a valóságban kiváló eredményeket érhetünk el vele. A képminőség makróban nem a legjobb, finoman szólva, remélhetőleg ezen javítanak majd szoftveresen.

A háromszög csúcsán helyezkedik el a periszkópos telefotó kamera, aminek köszönheti tulajdonképpen a százszoros zoomot is a készülék. A szintén 50MP-es lencse 3,5-szörös optikai zoomot kapott, digitálisban képes a már említett 100-szoros értékre. Az f/3.0 rekeszértékkel bíró fényleső szintén kapott OIS-t, tehát optikai képstabilizálást.

Mindössze ennyi töri meg a kávát

Mindössze ennyi töri meg a kávát


A tesztidőszak alatt volt tűző napsütés, brutális esős nap teljesen beborulva és természetesen éjszaka is próbálgattuk a készülék képességeit, amely minden helyzetben megállta a helyét. A nappali képek természetesen elképesztőek (igen, monitoron is), de a félárnyékos térben, a benti környezetben és a borús időjárásban is egy nagyon jó minőségű végeredményt kapunk az MI-nek hála. Ahogy az esti fotóknál sem lehet okunk panaszra, ha van némi apró fényforrás, a lencsék begyűjtik a minimális fényt, a készülék pedig az androidos mezőnyben bizonyos körülmények között kiemelkedőnek számító végeredményt képes produkálni.

A kamerák mellett találunk még villanás érzékelőt, amely egy több spektrumú színhőmérséklet-érzékelőt is magában foglal, ez a kis szenzor segít a villogásmentes videók elkészítésében és a színhűség megtartásáért is felelős. A felső lencse mellett kapott helyet a lézeres fókuszálás érzékelő, amely a valós idejű mélyinformáció-érzékeléssel segíti a minél gyorsabb és pontosabb fókuszálást.

A készülék IP68-as víz és porállóság besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben védett a por ellen, és víz alatt 1-3 méter mélységben folyamatosan használható 30 percen keresztül, ennek köszönhetően a fent taglalt kamerarendszer tulajdonságait minden helyzetben ki tudjuk élvezni.

Ezzel a hardverrel évekig nem lesz probléma

Ezzel a hardverrel évekig nem lesz probléma


A teljesítményért a Snapdragon 8 Gen 2 processzor felel, ami nem csak azt vetíti előre, hogy akadásmentes lesz a menüben lapozgatás, de azt is hogy akár mobiljátékra is évekig megbízható készüléket kap a felhasználó. Márpedig erre egyre többen használják a mobilokat a vásárlók között, hiszen olyan csúcsjátékok érkeznek a közeli jövőben, mint például a The Division: Resurgence vagy épp a Rainbow Six Mobile, amelyet a játék épp zajló bétája miatt ki tudtuk próbálni a Magic5 Prón.

Mondani sem kell, minden zökkenőmentesen fut nem csak a jelenlegi, de a jövőben érkező, általunk kipróbált játékok közül is, így az biztos, hogy évekig megfelelő lesz a hardver szórakoztatásra. Az általános használat teljesen fluid, semmilyen röccenés, akadás vagy más zavaró probléma nem volt tapasztalható a tesztidőszak alatt. A Snapi mellég 12 GB LPDDR5X RAM és 512 GB tárhely társul. A készülék két nanoSIM és eSIM kezelésére is képes, microSD bővítési lehetőség azonban nincs.

A Snapdragon mellett a Honor saját fejlesztéseiből is pakolt bőven a készülékbe, ebben debütál az első olyan kombinált chipset, amely az iparág első önálló Bluetooth és Wi-Fi antenna architektúrájával érkezik: a gyártó szerint ez megoldja a két kapcsolat közötti kölcsönös interferenciát.

Fotózásban tényleg erős a Honor Magic5 Pro

Fotózásban tényleg erős a Honor Magic5 Pro


Nos hogy ez valóban így van-e, azt egy teszt nem tudja eldönteni, hiszen eddig sem volt különösebb probléma ezekkel az eszközökkel, de tény hogy a wifi baromi gyors, mind le- mind pedig feltöltés közben, ráadásul atomstabil még egy sok szereplős mech hálózatón is villámgyorsan vált, jelvesztés nélkül.

A Honor Magic5 Próba 5100mAh aksi került, ami nyilván az első napokban villámgyorsan fogyott, hiszen folyamatosan nyomkodtuk, játszottunk, nyúztuk a kütyüt. Amikor beállt a normál használat, játékkal, navigációval, zenehallgatással, emailekkel, social platformokkal és telefonálással is röhögve bírja estig a kiképzést, ha a játék kevesebb, akkor a két nap sem gond neki.

Az Android 13 mellé MagicOS 7.1-et kapnak a leendő vásárlók, Honor készülék használóinak nem lesz sok meglepetés, aki viszont más rendszerről érkezik, annak is azonnal egyértelmű lesz a kezelés, hiszen olyan nagy különbségek nincsenek a rendszerek között. Villámgyors és nem csúnya. A rendszerben helyet kapott a Magic Desktop, amellyel kvázi asztali géppé alakítható a készülék, természetesen jelentős limitációkkal egy desktop rendszerhez viszonyítva, viszont egész jól használható.

A két nanoSIM mellé eSIM is jár, microSD bővítés viszont nincsen

A két nanoSIM mellé eSIM is jár, microSD bővítés viszont nincsen


Fontos kiemelni, hogy 100 Wattról 66 Wattra csökkent a vezetékes töltés sebessége, de a vezeték nélküli töltés még drasztikusabb veszteséget szenvedett el, hiszen 100 Wattról 50 Wattra redukálódott a maximális teljesítmény, ez pedig még komolyabb visszaesés mint a Magic5 Lite esetében.

Összességében nem sok negatívumot lehet elmondani a Honor Magic5 Pro készülékről, ellenben pozitívat annál többet: irgalmatlan erős kijelző és teljesítmény, remek funkciók, kiváló kamerarendszer, évekig biztosan megfelelő CPU és GPU, emellé frissítési garancia. Ami viszont picit megingatja a mérleg nyelvét, az a visszafogott töltés és az ár... Bizony, a Honor csúcskészüléke nem olcsó, a készülékért 529 990 forintot kell kiperkálni a kasszáknál, ami megfelel egy Samsung Galaxy S23+-nak (igaz kisebb memóriával és tárhellyel), de ennyiért bizony már iPhone 14 Pro Max is kapható.

A döntés a vásárlók kezében van, egy azonban biztos: mi nagyon jó szívvel ajánljuk a Honor Magic5 Prót, ha teljesítményről, minőségről és funkciókról van szó.
 
  • Funkciók
    9
  • Ár/érték
    8
  • Dizájn
    9
  • Hardver
    10

KIVÁLÓ KÉSZÜLÉK!

90%
hamarosan érkező Magic Vs), és ennek megfelelően minden benne van, amit most fel tud mutatni a Honor mobilfronton. '>
hamarosan érkező Magic Vs), és ennek megfelelően minden benne van, amit most fel tud mutatni a Honor mobilfronton. '>
9 hozzászólás

Mordorer

10 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tény és való hogy mára kiváló készülékeket gyártanak (ahogy az értékelésben is van mosolygó smiley ) de meg is kérik az árát. Pedig jó lett volna ha marad a normál árazás, mert azért itt már nagy gyártókkal kell versenyezni...

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 3 hete

Kinézetre szép, az tény. Fotózás már túl rossz nem lehet még egy olcsóbb mobilban sem, annyira felfejlődött az ipar. Biztos vagyok benne hogy három hónap múlva ez egy nagyon jó vétel lesz.

válasz erre

Harder

10 hónapja, 3 hete

Hát ez a Honor már nem az öt évvel ezelőtti Honor, ez tény. Fejlesztési vonalban totál átvették a Huawei helyét, ez a telefon szép és erős. -80 ezerrel kiváló ár érték is lenne, így csak korrekt.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hinnye de jó százalékot kapott! meglepett smiley Ritka. Ezek szerint tényleg komoly teló lehet.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

"Némileg" túlárazottnak tartom. Honor ezen a téren nem jó irányba megy a visszatérése óta. Ebbe az üzletpolitikába (olcsón kezdünk aztán pár év alatt rohadt drágák leszünk) már sokan belebuktak, lásd Huawei.

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Kinézetre nagyon bejön, az 1800 nit meg iszonyat durva. Hardveresen se lesz vele probléma évekig, már csak folyamatosan kell jönnie a friss androidnak és ez egy jó cucc.

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nagyon masszív telónak néz ki, kinlézetre nagyon bejön, hardver meg ezek szerint nyilván nagyon bika. Ár azért fura, mert a Honor régebben jelentősen olcsóbban csinált minőségi cuccokat. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ha még mindig él rá az ingyen tabletes ajánlat, akkor ez nem rossz ár.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nem rossz készülék, bár az ár még nagyon hízó!

válasz erre