Bemutatkoztak a Honor újdonságai - köztük egy készülékkel ami két DXOMARK csúcsot is megdöntött

2023. február 27.
33.7441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Bár jó előre gyakorlatilag mindent megmutatott a Honor hajtogathatós és hagyományos okostelefonjairól, az MWC 2023 keretein belül most részletesebben is bemutatták a zászlóshajó Honor Magic Vs-t és a Magic5 sorozatot.

A gyártó legnagyobb durranása a jelenlegi flagship, a Honor Magic Vs, amely külön launch eventet is kapott még november végén, a készülék tudásáról és paramétereiról mi is beszámoltunk részletesen, amiről bővebben ezen a linken lehet olvasni.

A hajtogatható mobil roppant impresszív tulajdonságokkal rendelkezi, amelynek legnagyobb megkülönböztető tulajdonsága a versenytársakhoz képest, hogy a készülék teljesen összecsukódik a speciális zsanéroknak köszönhetően, nem marad rés összehjatott állapotban.

A zsanér a becslések szerint több mint 400 ezer hajlítást bír ki, így hosszú távon lehet a készülékre számítani, ami összehajtva 12,9 mm és 261 gramm súlyú - amivel az ipar jelenleg kapható legkönnyebb hajlítható okostelefonja címet is viseli. Az 5000 mAh-s aksi mellé 6,45"-es képernyő párosul, az előlapi kijelző arány 90%-os.

Hátul egy háromkamerás rendszert kapott a készülék, egy 54MP-es IMX800, egy 50MP-es ultraszéles és makróból, valamint egy 8MP-es, 3x-os optikai zoomos optika alkotja a képeket. A Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset mellé 8GB/12GB RAM és 256GB/512GB tárhely kerül a Honor Magic Vs-be.

A Magic Vs 1599 eurós áron kerül fogalomba, a hazai megjelenésről később várható információ.




A Honor Magic5 Lite üzemidőben hasít a legnagyobbat, a DXOMARK minőségértékelő laboratóriuma szerint a készülék első helyen áll az akkumulátor teljesítménye alapján, méréseik szerint a készülék több mint három napot bír mérsékelt használat mellett.

A készülék egyébként kinézetre változott a legtöbbet az előző modellhez képest, hiszen a 93%-os képaránnnyal rendelkező kijelző alatt (ami mostantól 120Hz-es 6,67"-es OLED) egy Snapdragon 695 5G duruzsol, ami bár elégésges, de nem egy mai csirke.

Az Android 12-vel és Magic UI 6.1 rendszerrel érkező mobil 6 GB RAM-ot (Turbo boost funkcióval) kapott, a fotózáshoz pedig egy 64 MP-es főkamera, egy 5 MP-es ultraszéles és egy 2 MP-es makró fényleső használható, a szelfikamera 16MP.

A Magic5 Lite akkumulátora 3%-kal vékonyabb, mint a hagyományos energiasűrűségű akkumulátorok, többek között ennek eredményeképpen tudott nőni az akkumulátor teljesítménye, amely most már 5100mAh-s - miközben mérete csökkent.

A készülék hazánkban 159.999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kapható napokon belül.

Honor Magic5 Lite

Honor Magic5 Lite



A Honor Magic5 Pro a kamerával villantja a legnagyobbat, a gyártó ebbe pakolt bele mindent, amit most a Magic széria tud, de emellett mindenből a maximumot kapta hardveresen. A 100X-os zoom kétségtelenól a készülék egyik legnagyobb dobása, amelyhez három objektív csatlakozik, mindhárom 50MP-es, a kamera elrendezés és kialakítás pedig a Star Wheel Tripla Camera nevet kapta a keresztségben.

Az 50MP/23mm széles látószögű kamera F/1./ Aperture értékkel rendelkezik, optikai képstabilizátort kapott, az 50MP/90mm telefotó kamera F/3.0 Aperture értékkel bír és ez biztosítja a 100X-os nagyítást is - szintén optikai képstabilizátorral. Az 50MP/13mm ultraszéles objektív F/2.0 Aperture értéket kapott és a különlegessége a 2.5cm szuper makro.

A készülék kijelzője egészen különleges, hiszen nem csak kétoldalt, hanem minden oldalán, alul és felül is lekerekített, amit elöl csak a bal felső sarokban található kamera sziget tör meg. A minőségre sem lehet panasz, hiszen az iparban elsőként jelenik meg a Honor Magic5 Próban az LTPO kijelző, amely 2160Hz PWM dimmeléssel sokkal gyakoribb képfrissítést kínál, ezzel jelentősen könnyítve a szem terhelését.

Honor Magic5 Pro

Honor Magic5 Pro


A két kiemelt komponens, a kijelző és a kamerarendszer is a DXOMARK eddigi legmagasabb pontszámát kapta meg, előbbi 152, utóbbi 151 pontot ért el a független vizsgálatokon. A Magic5 Pro a Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchippel érkezik, a fedélzetén Android 13-mal és MagicOS 7.1-gyel.

Ebben a készülékben debütál a Wi-Fi és a Bluetooth teljesen különálló antenna architektúrája, amely eredményeképpen a le és feltöltési sebesség jelentős növekedésével számol a gyártó, abban az esetben ha egy bluetooth eszköz használata közben netezünk - a bemutatóban egy iPhone 14 Pro Max készülékkel hasonlították össze a teljesítményt. A Honor készüléke 82.5Mbps le és 77.6Mbps feltöltési sebességet prezentált az iPhone 35.9 le- és 18.8 feltöltési sebességével szemben.

A Honor Magic Pro 12GB+512GB-os változata 1199 euróba kerül majd, magyar forgalmazásról egyelőre nincs hivatalos információ.

A Honor a mobilokon felül beszélt még a MagicOS-ről is pár szóban, a desktop keretrendszer még okosabbá válik, hiszen most már automatikusan kapcsolódnak egymáshoz a Honor eszközök, és együtt is dolgoznak - elég csak őket viszonylag közel tartani egymáshoz.
6 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja

Na, felnőtt a Honor. meglepett smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Szépen kezdene lefedni minden igényt, nem rossz a felhozatal. Pro magyar megjelenésről ha lesz infó, valahogy pusholjatok rám pls! röhögő smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nem semmi felhozatal.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Kemény ára lett a Prónak, kíváncsi leszek itthon mennyire lesz majd árazva. Gondolom +10-20%.

Viszont igen jó készüléknek ígérkezik, Huawei már esélytelen...

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

A Próért nagy dícséret nekik, azért ezt szépen behúzták!

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

1600 euró?! Azta mindenit.

válasz erre