Honor 70 teszt - prémium kinézettel a középkategóriában

2022. szeptember 20.
87.3021
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Honor tavalyi globális visszatérése óta szép számban hozza ki újra és újra friss készülékeit, legutóbb a Honor X8, nem sokkal előtte a Honor Magic4 Lite járt nálunk teszten, még télen néztük meg közelebbről a Honor Magic V összecsukható mobilt, tavaly novemberben pedig a Honor 50-nel érkezett vissza Európába a márka. A 60-as számot átugorva most itt a Honor 70, amit több mint két hete nyúzunk folyamatosan, összegyűjtött tapasztalatainkat pedig az alábbiakban osztjuk meg.


A megszokott, puritán dobozt kinyitva azonnal elénk tárul a készülék a maga teljes pompájában, alatta a szilikontok, egy réteggel lejjebb pedig a töltő kapta meg a maga helyét. Ebből is a jobbik féle, azaz a 66 W-os, gyorstöltésre alkalmas töltőfej és az USB-C-s kábel, ezekkel pumpálhatjuk majd a delejt a készülékbe - és fontos hogy csak ezzel, ugyanis vezeték nélküli töltés nem jutott a telefonba.

A Honor 70 külsejére nem lehet panasz, hiszen a kijelző gyakorlatilag teljesen elfoglalja az előlapot: míg alul és felül van némi káva, a szélein waterfall jellegű lekerekítés van, ami ugyebár azt jelenti, hogy lefolyik a készülék oldalára a kijelző. Bár ez sokaknak (a teszt írójának is) gondot okoz, a legtöbben roppant mód szeretik és tény ami tény, nagyon dögösen is fest a Honor által FullView szuper ívelt kijelzőnek nevezett megoldás. De nem csak ez az előnye, a gyorsmenüt is kényelmesebben lehet így előhívni. A kijelzőn ezen kívül egy kameralyuk van fent középen.

A hátlapot uralja a két kamerasziget, ezen kívül csak feliratok láthatók

A hátlapot uralja a két kamerasziget, ezen kívül csak feliratok láthatók


A hátlapot két óriási kör uralja, amiket a köznyelv egyszerűen csak kameraszigetnek hív. Ezek a bal felső sarokban kaptak helyet és valóban szép nagyok, a felsőben két lencse, az alsóban egy lencse és egy villanó kapott helyet. A hátlap egységét más nem is töri meg, kivéve a kamera nevét és képességeit felsoroló felirat, valamint egy Honor márkajelzés. A hátlap háromféle színű lehet, Smaragzöld, Éjfekete, Kristályezüst - nálunk ez utóbbi járt. Persze a színezés nem minden, emellett még csillog is, és egy mintázat is található rajta, ha mozgatjuk a készüléket ez akkor tűnik fel.

Az előlapot magunkkal szemben tartva a bal oldalon nincs semmilyen kiugró dudor, a jobb oldalon található a hangerőszabályozó és a ki / be kapcsoló gomb. A készülék tetején egyetlen mikrofon, az alján pedig szintén egy mikrofon, mellette a sim tálca, egy hangszóró és az USB-C csatlakozó található. Bizony, hangszóróból csak egy jutott és a jack csatlakozó is száműzetésbe vonult.

A Honor 70-et kézbe véve valódi prémium érzetünk lehet, a roppant kecses és - bár ez nagyon szubjektív - szép telefon igencsak könnyű (178 gramm), nem húzza a kezünket és a zsebünket sem. Ez többek között annak köszönhető, hogy a készülékház műanyag és nem a felső kategóriára jellemző alumínium-üveg kombó - igaz jelen tesztünk alanya nem is a felső kategóriában versenyez, sokkal inkább a középkategóriában veti meg a lábát, annak is a felsőbb szegmensébe pozicionálva.

Természetesen teljes Android támogatást kap a Honor 70

Természetesen teljes Android támogatást kap a Honor 70


A tesztidőszak alatt nem került a készülékre tok, de az állandó zsebben hordás és az asztalokra letét nem okozott rajta semmilyen látható sérülést. Az előlapot ugyan fólia védi a gyártótól megszokott módon előre felapplikálva, de azon sem keletkezett sem kisebb sem nagyobb karc. Ellenben az ujjlenyomatot imádja, igaz, ez az ezüst hátlapnak köszönhetően annyira nem érzékelhető.

A kamera képességeinél meglepő adat lehet, hogy a főkamera "mindössze" 54 megapixeles (f/1.9), az előd Honor 50 108 megapixelével szemben, azonban az elkészült fotókon ez nem hogy nem látszik, hanem egyenesen sokkal szebb képeket lő a Honor 70. Nyilván a megapixel nem minden (hiszen egészen a mostani enerációig az iPhone 12 megapixellel zsebelte be a legnagyobb elismeréseket), sokkal inkább fontos a szoftveres kezelés, valamint az sem elhanyagolható tényező, hogy a második kamera esetünkben egy 50 megapixeles (f/2.2) ultraszéles objektív. A hátlapon emellett egy 2 megapixeles (f/2.4) fényleső kapott még helyet, amely csak egy kiegészítő mélységérzékelő a bokeh effektekhez. Az előlapi kamera 32 megapixeles (f/2,4).

A fotók felbontása legfeljebb 8768 × 6144 pixel, a videóké pedig 3840 × 2160 pixel lehet, tehát a 4K-s videofelvétel adott. Erre 30fps-ben van lehetőségünk, FullHD-ban 60fps is elérhető. A Honor külön kiemelte az újonnan érkezett funkciót, ami a Solo Cut (magyarul Egyszeres Vágás) nevet kapta és lényegében egy dupla kamerás felvételt jelent. Ha kijelölünk egy személyt, akkor az egyik videó csak róla készül, a másik pedig a teljes környezetről. Ez egyébként elég jól működik, több emberes csoporttal is elég nehéz megkavarni a rendszert.

A különleges hátlapi mintázat érdekes színekben játszik

A különleges hátlapi mintázat érdekes színekben játszik


Képstabilizálást és optikai zoomot ne keressünk a készülékben, a processzor költségeit valahol vissza kellett hozni, helyette EIS-videostabilizálást kapott a Honor 70. Van azonban a Sony új nagyágyúja, az IMX800, ami az 54Mp-es kamerában található.

A kijelző alatt egy optikai ujjlenyomatolvasó található, ami elég jól végzi a dolgát, nem igazán lehet rá panasz, de a készüléket fel tudjuk oldani a szokásos egyéb módszerekkel is, mint például az arcfelismerés. Apropó kijelző: a kontentet egy 120 Hz-es, 6,67 hüvelyk méretű, FHD+ 2400 x 1080 felbontással operáló OLED panel tolja az arcunkba, ami igen szép képminőséget prezentál. A 20:09 képarányű panel 10,7 milliárd szín megjelenítésére képes.

A belső hardverek tekintetében már kissé felemás érzésünk lehet, hiszen a nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 778G Plus már nem egy mai csirke, azonban a tesztidőszak alatt ennek hátrányait nem érzékeltük annyira, még játékra is alkalmas lesz egy ideig a készülék. A memória az itthoni verziókban 8Gb vagy - külföldi vásárlásnál - 12Gb lehet, tárhelyben pedig 128 és 256Gb verziók állnak rendelkezésre - létezik egy 512Gb verzió is, amit itthon egyelőre nem forgalmaznak.

Honor Ui 6.1 Android 12 alapokon - de hamarosan érkezik a frissítés is

Honor Ui 6.1 Android 12 alapokon - de hamarosan érkezik a frissítés is


Az Android 12-alapú Magic UI 6.1 a márka ismerőinek megszokott környezetet fog biztosítani, ráadásul hamarosan érkezik a Magic UI 7 is, ami az Android 13 rendszerre épül, így az alap operációs rendszer frissítésére is számíthat az, aki Honor 70-et vásárol. Emellé fontos adat, hogy az akkukapacitás 4800 mAh, simán kibír egy komplett, munkával teli napot. Ha pedig mégsem, akkor a SuperCharge töltő negyven perc alatt fullra pumpálja a telefont ismét.

Sajnos IP-védelem szintén nem került fel a specifikációs listára, lévén semmilyen nincs, tehát nincs víz és por védelem sem - jobb ha nem dobáljuk az óceánba és a sivatagi homokba sem érdemes elásni.

Hogy összességében mi a véleményünk a Honor 70-ről? Egy kifejezetten kényelmesen használható, modern megjelenésű, nagy kijelzős készülék, amely fotós és hardveres képességeit tekintve is a középmezőnyben versenyez, de ott bőven a jobbak között. A 120Hz-es OLED panel, a Sony IMX800, a képernyő alá épített ujjlenyomat-olvasó, és a kifejezetten prémium érzet áll szemben az IP-védelem és a vezeték nélküli töltés hiányával, vagy épp a mono hangzással.

54Mp + 50Mp + 2Mp a bokeh rásegítés miatt

54Mp + 50Mp + 2Mp a bokeh rásegítés miatt


Na és ott van még az ár... Nos a Honor 70 239.990 forintba kerül 128Gb, és 259.990 jó magyar forintba fáj 256Gb tárhellyel. Ez bizony sok, még ha tudjuk is, hogy a csodás HUF/EUR értékek a mélyponton vannak. Sokkal jobban örültünk volna egy 199.990-nek, de sajnos tudomásul kell venni: ez a készülék még csak az első fecske, a többiek is követni fogják ebben a kategóriában ezt az árazást.

Ha ezt elfogadjuk, akkor ez egy jó vétel, de aki vár egy kicsit, valószínűleg a karácsonyi szezonban elcsíphet valami akciót rá.
 
  • Funkciók
    8
  • Ár/érték
    5
  • Dizájn
    9
  • Hardver
    7

Közelít az ajánlotthoz

73%
Honor X8, nem sokkal előtte a Honor Magic4 Lite járt nálunk teszten, még télen néztük meg közelebbről a Honor Magic V összecsukható mobilt, tavaly novemberben pedig a Honor 50-nel érkezett vissza Európába a márka. A 60-as számot átugorva most itt a Honor 70, amit több mint két hete nyúzunk folyamatosan, összegyűjtött tapasztalatainkat pedig az alábbiakban osztjuk meg. '>
Honor X8, nem sokkal előtte a Honor Magic4 Lite járt nálunk teszten, még télen néztük meg közelebbről a Honor Magic V összecsukható mobilt, tavaly novemberben pedig a Honor 50-nel érkezett vissza Európába a márka. A 60-as számot átugorva most itt a Honor 70, amit több mint két hete nyúzunk folyamatosan, összegyűjtött tapasztalatainkat pedig az alábbiakban osztjuk meg. '>
6 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 22 napja

Kár hogy a prociból nem került bele komolyabb, mert amúgy nagyon jó kis készülék ez. A kinézet tényleg prémium - legalábbis elöl - , az IP védelem szerintem csak papíron nincs, amúgy azért egy esőt simán kibírnak ezek. Mondjuk víz alá nem meríteném én se. röhögő smiley A vezeték nélküli töltés kihagyása viszont nagyon fura, ha az benne lenne, érteném az árcédulát.

válasz erre

Porthos

1 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nekem nagyon tetszik, ha nem iPhone-os lennék, komolyan elgondolkodnék benne. Öcsémnek viszont aki megszállot ex-Huawei-es, szerintem ez be fog jönni. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 7 hónapja és 23 napja

Tényleg kéne neki egy mínusz 40 ezer, akkor a legjobb vétel lenne manapság. De azért így sem rossz ez.

válasz erre

techiii

1 éve, 7 hónapja és 23 napja

Nekem a dizájn pont nem jön be, de durva h már ez a középkategória.

válasz erre

Levi87

1 éve, 7 hónapja és 23 napja

Rohadt jól néz ki! meglepett smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 7 hónapja és 23 napja

Végre valaki leírta a lényeget: "sajnos tudomásul kell venni: ez a készülék még csak az első fecske, a többiek is követni fogják"

Mindenhol a nyafogás az ára miatt, de baszki 20%-kal romlott a forint pár hónap alatt. röhögő smiley

Ez egy jó telefon ennyiért.

válasz erre