Honor X8 teszt - vannak jó tulajdonságai is...

2022. június 12.
97.9361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Honor egy viszonylag kis kihagyás után nem is olyan régen robbant vissza a globális piacra, azonban egyelőre nem a legfelsőbb kategóriát célozzák a készülékekkel, így a nemrégiben tesztelt Honor Magic4 Lite 5G után most ismét egy középkategóriát célzó mobilt vettünk górcső alá a Honor X8 képben. Míg a legutóbb nálunk járt készülékkel nem voltunk maradéktalanul boldogok, az X8 több tekintetben lepett meg minket. Lássuk is!


Első hallásra talán sokan összekeverhetik a szóban forgó tesztterméket egy régebbi versenyzővel, ugyanis a Honor huszáros csavarral oldotta meg, hogy ne legyen olyan nagyon könnyen beazonosítható a termékük. Mostani tesztalanyunk, a Honor X8 nem összekeverendő a Honor 8X típussal, a kettő két teljesen külön hardver. Nem tudjuk, mi vezette rá a gyártót, hogy ilyen módon nevezze el a készülékeit.

Lássuk a hardvert és a külalakot! Elöl egy 90 Hz-es, nagy frissítési frekvenciájú, 6,7 hüvelykes Full HD+ kijelzővel rendelkezik a Honor X8, amelyen a Honor Magic UI 4.2 szoftver fut. Ez egy Android 11-re épülő build, amely számos olyan UI elemet hoz magával, amit egy tipikus Honor készülék esetében elvárhatunk, és megszokhattunk.

Bár jó kijelzőt kapott, tűző napon finoman szólva sem a legjobb a Honor X8

Bár jó kijelzőt kapott, tűző napon finoman szólva sem a legjobb a Honor X8


A szoftver mellé a Qualcomm Snapdragon 680 processzor társul, akár 128 GB tárhellyel és 6 GB RAM-mal. Ez utóbbi további 2GB-tal bővíthető a Honor RAM Booster optimalizációjának köszönhetően, ami általában segít abban, hogy több alkalmazás maradjon a memóriában. Az telefon általános használati élménye azonban még mindig hagy maga után kívánnivalót a viszonylag gyakori röccenések miatt.

A hátoldalon a Honor X8 egy 64MP-es fő érzékelőből álló négykamerás elrendezéssel rendelkezik, amely a fényképezés során a nehéz munka nagy részét elvégzi. Ha túl tudunk lépni a lomha zársebességen, a Honor X8 által készített képek egész tisztességesek. Azonban gyenge fényviszonyok között a fotók gyorsan szétesnek, különösen, ha mozgó tárgyakat próbálunk lefényképezni. Hasonlóképpen a videózás sem a telefon erőssége, ráadásul nem is támogatja a 4K videót.

Kapunk egy 5MP ultra széles lencsét is, ha tájképet szeretnénk lőni a készülékkel. A nagylátószögű felvételek rendben vannak, de az 5MP-es felbontás erősen korlátozó tényező, így sajnos nem ritka az alacsonyabb felbontású, szemcsés felvétel.

Komoly kamerafelhozatal, kevésbé komoly teljesítménnyel

Komoly kamerafelhozatal, kevésbé komoly teljesítménnyel


Van egy 2MP-es makró is, amely határozottan üdvözlendő egy olcsóbb telefonban, sajnos azonban itt is korlátoz minet a nagyon alacsony felbontás, a makrófelvételek ezért nem éppen kiállításra valók.

A hadverkiépítésből és a később ismertetett árcédulából már sejthető, hogy a Honor X8 bizony játékban sem erős, a legújabb játékokban nem éreztük használhatónak, viszont átlagos mobilozásra kétség kívül bőven megfelel. Napokon át folyamatosan nyúztuk, az órákon át tartó stressztesztek után nem melegedett túlságosan, de kezdett küszködni. Volt néhány képkocka sebesség-visszaesés és röccenés, ami nagy kár, tekintve, hogy az X8 egy igazán korrekt, 90 Hz-es képernyőt tartalmaz.

A kevésbé hardverigényes és alapszintű játékokhoz elfogadható, de az olyan igényesebb címek, mint a Genshin Impact, vagy a magasabb grafikai beállításokon játszott játékok esetében a képkockák csökkenését okozzák. A legjobbnak portok vagy régebbi játékok, például a Star Wars: Knights of the Old Republic, a GTA Vice City és a Minecraft lejátszásához találtuk.

A jack dugónak még mindig sokan örülnek

A jack dugónak még mindig sokan örülnek


Ahol azonban a készülék kiemelkedik, az az akkumulátor élettartama. Tekintettel a telefon hardveres felépítésére és a 4000 mAh-s akkumulátorra, a mérsékelt használat mellett könnyen elérheti akár a 2 napos üzemidőt is. A dobozban található egy 22,5 W-os töltő is, amely alig több mint egy óra alatt képes 0-100 százalékos állapotba hozni az akkumulátort.

Azok számára, akik jó akkumulátoros üzemidőre és jó kijelzőre vágynak viszonylag kis költségvetés mellett, a Honor X8 jól felszerelt készülék lesz. De az egyre növekvő versenyben még a 90-100 ezer forintos árkategóriában - ahol a készülék versenyez - is vannak konkurens okostelefonok, amelyek többet nyújtanak.

Kellemesen meglepett minket a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó beépítése, ami azt jelenti, hogy még több akkumulátor-üzemidőt takaríthatunk meg, és vezetékes fejhallgatót is csatlakoztathatunk. Ha mégis vezeték nélküli fülest szeretne a felhasználó csatlakoztatni, a készülék támogatja a Bluetooth 5.0-t. Azt is fontos megjegyezni, hogy ez egy kizárólag 4G-s készülék.

100 ezer alatti árával egész korrekt versenyző

100 ezer alatti árával egész korrekt versenyző


Minden okostelefon alapvető szempontja a teljesítmény. És bár a Honor végrehajtott néhány finomítást az X8 esetében, még mindig nem nyújt következetesen gördülékeny élményt. Azonban a Honor X8 a mai felhozatalt tekintve egy relatíve olcsó okostelefon, de ezt nem mindenkinek szánja a gyártó.

Aki rajong a Honor szoftveréért és azért, hogy az teelfonja támogassa a Google Play szolgáltatásokat, akkor 100 ezer forint alatt megtalálta a számítását. Ha ehhez hozzáadjuk a határozottan tisztességes kijelzőt és a jó akkumulátort, akkor a Honor X8 életképes választássá válik, ha el tudunk tekinteni a hibáitól.

És hogy milyen áron fut a kicsike? A Honor X8 már 95 ezer forinttól kapható kis hazánkban, ami abszolút azt jelzi, hogy gyakorlatilag a budget mobil kategóriában utazik. Nem lett a legkiemelkedőbb darab, de abszolút korrekt választás!
 
  • Funkciók
    7
  • Ár/érték
    8
  • Dizájn
    8
  • Hardver
    7

Közelít az ajánlotthoz

75%
Honor Magic4 Lite 5G után most ismét egy középkategóriát célzó mobilt vettünk górcső alá a Honor X8 képben. Míg a legutóbb nálunk járt készülékkel nem voltunk maradéktalanul boldogok, az X8 több tekintetben lepett meg minket. Lássuk is! '>
Honor Magic4 Lite 5G után most ismét egy középkategóriát célzó mobilt vettünk górcső alá a Honor X8 képben. Míg a legutóbb nálunk járt készülékkel nem voltunk maradéktalanul boldogok, az X8 több tekintetben lepett meg minket. Lássuk is! '>
7 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 4 napja

Korrektül összerakott cucc ez! Csak ne dráguljon tovább a Honor, mert elveszíti az előnyét..

válasz erre

Porthos

2 éve, 4 napja

Hát nem tudom, ebben a kategóriában igen nagy a verseny. Kicsit többnek, jobbnak kell lenni a sikerhez...

válasz erre

Mordorer

2 éve, 4 napja

Ennyiért egyébként ez nem egy rossz telefon. Tulajdonképpen Honor, ismertebb márka már, mint mondjuk egy realme.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 5 napja

Határozottan szép telefon szerintem. Egy ilyen külsőbe beletenni mindenbpl eggyel nagyobbat és máris megvan a jó kombó. kacsintó smiley

válasz erre

TEchie

2 éve, 5 napja

Kinézetre ez is dög, mint a többi Honor. Viszont jöhetnének már valami combosabb telóval is...

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 5 napja

Nekem nem kéne. Manapság 4G nagyon kevés, egy ilyen készülék szerintem max 60-70 ezret ér.

válasz erre

techiii

2 éve, 5 napja

Árát tekintve nem rossz.

válasz erre