Kipróbáltuk a Honor Magic V összecsukható mobilt - ezek az első benyomásaink!

2022. február 26.
102.0091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Néhány nappal ezelőtt - bőven még az MWC 2022 előtt - a Honor Magyarország jóvoltából lehetőségünk volt nem csak kézbe fogni a márka legújabb hajtogatható telefonját, de alaposan nyúzhattuk is azt, kipróbálhattunk mindent a hamarosan érkező zászlóshajón. A készülék már a végleges hardverrel, de nem a piacra kerüléskor rajta található szoftverrel érkezett, éppen ezért és mert természetesen korlátozott időnk volt próbálgatni, tesztet nem készítettünk, azonban első benyomásainkat megosztjuk most a Honor Magic V-ről.


Bár a Magic V (ami nem öt, vagy five, hanem v) a Honor első hajlítható készüléke, ez mégsem jelenti azt hogy gyermekbetegségektől szenvedne, sőt: meglepően impresszív tulajdonságokkal rendelkező készüléket kapunk, ami kívül és belül is büszkélkedhet olyan technológiai megoldásokkal, ami azonnal a csúcskészülékek közé repíti.

Kezdjük a külső stílisjegyekkel! A Honor megoldása három kijelzővel operál, összecsukott állapotban egy hagyományosnak tűnő okostelefont tartunk a kezünkben, a jól megszokott 21:9-es képaránnyal, ami ráadásul mindenhol lekerekített felületet kapott. Kinyitva a készüléket, egy dupla ekkora kijelzővel találjuk szembe magunkat, a szimmetrikus kialakítás 2 X 21:9 méretben tárja elénk a látványt.

Természetesen minden OLED, a külső kijelző 6,45", a belső pedig 7,9" mérettel bír. A dupla kijelzőt középen választja el a zsanér, ahogy pedig azt megszokhattuk, itt egy kis "vágás" található, ami gyakorlatilag észrevétlen amíg az ujjunk rá nem siklik, de ekkor sem zavaró. Összecsukott állapotban 14.3 mm, míg kinyitva 6.7mm a készülék vastagsága.

A tripla kamera rendszer brutál minőséget produkál

A tripla kamera rendszer brutál minőséget produkál


A kijelzők tulajdonságai igencsak figyelemre méltók: az 1 milliárd szín megjelenítésére képes DCI-P3 wide color gamut, HDR10+ tulajdonsággal rendelkező kijelzők közül a belső 90Hz, míg a külső 120Hz frissítési rátát biztosít, utóbbi 2560 x 1080 pixel (431 PPI), míg előbbi 2272 x 1984 pixel (381 PPI) felbontással képráztatja el a felhasználó retináját.

A handsonon félárnyékos és napsütötte területen is próbálgattuk a készüléket, a betekintési szög és a fényerősség tekintetében nem volt gond, tűző napon is kiválóan látható volt minden, ha nem is haladja meg a jelenlegi sztenderdeket, de bőven teljesíti azokat.

Kézben tartva a készüléket valóban igaz, amit a Honor hangsúlyoz is, hogy nagyszerűen ki van balanszírozva a telefon két oldala nyitott állapotban, így nem igazán akar lehuppanni a kezünkből. A zsanérok nagyon erősek egyébként, ami kinyitásnál egy kissé fura élmény egyelőre, de nyilván néhány nap alatt ez megszokható, vagy beáll egy optimális állapotra.

A kissé kinyitott készülék egyébként szétnyílik, nem pedig összecsattan, ahogy ezt több esetben is tapasztaljuk más hajtogatható telefonnál.

Összecsukva klasszikus 21:9-es mobil a Honor Magic V

Összecsukva klasszikus 21:9-es mobil a Honor Magic V


Belső tekintetében sem kell majd szégyenkeznie a Magyarországon egyelőre ismeretlen időpontban megjelenő készüléknek, ugyanis a két simes, 5G képes Magic V a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzorát (Cortex-X2 2.995GHz CPU, 3XCortex-A710 2.496GHz, 4XCortex-A510 1.785GHz CPU, Adreno 730 GPU) kapta meg, 12 GB RAM és 256 GB vagy 512 GB ROM társaságában, a 4750 mAh aksit pedig nagyjából háromnegyed óra alatt lehet 100%-ra tölteni a 66W teljesítményű Honor SuperCharge segítségével.

A rögtönzött kamerateszten egészen elképesztő minőséget produkált a Honor mobilja - sajnos felvételeket nem tudtunk hozni, de tény hogy a mikro lencsével olyan dolgokat fedeztünk fel az eseményen kapott sütemény textúrájában, amit nem hogy szabad szemmel, de még nagyítóval sem igazán eddig. Persze semmi rossz dologra nem kell gondolni, a látvány egész egyszerűen csak lehengerlő volt. A képminőségről nem is beszélve, azt már hosszabb teszt nélkül is el lehet mondani, hogy gyönyörű képeket lehet lőni a kütyüvel.

A gyári adatok is meggyőzők, a hátlapi tripla kamera kombó 50MP Wide Camera (f/1.9), 50MP Ultra Wide Camera (f/2.2) és 50MP Spectrum Enhanced Camera (f/2.0) összeállítása magáért beszél, ahogy a 42MP (f/2.4) előlapi kamerának sincs szégyenkezni valója. Utóbbiból kettő is van, az egyik becsukott, míg a másik nyitott állapotban figyel szemben.

Kinyitva pedig egy tablet

Kinyitva pedig egy tablet


Bár a telepített szoftver még nem volt végleges, abban semmi kivetnivalót nem találtunk, az Android 12 alapú Magic UI 6.0 villámgyorsan, zökkenőmentesen teszi a dolgát. Az élmény minden tekintetben fluid, a készülék ki-be nyitogatásakor is villámgyors a váltás - ami természetesen el is várható egy flagship esetén.

A készülék érdekességei közé tartozik mindenképpen, hogy ez az első összehajtható mobil amely IMAX Enchanced minősítést kapott, de az is kiemelendő, hogy a HTEE + QTEE Dual-Security System-nek köszönhetően ellopni sem nagyon lesz érdemes, többek között az olyan megoldások miatt, mint hogy a rootolás sem fog működni jelszó nélkül, és a ROM átköltöztetése sem lesz egyszerű feladat. Mindenképpen különleges az is hogy ez az első összecsukható mobil nano kristály védelemmel ellátott kijelzővel.

Összességében az első találkozásunk a Honor Magic V-vel (mert ugye nem öt, hanem v) nagyon meggyőző volt, kíváncsian várjuk, milyen élmény lesz az első hosszú teszt a készülékkel, ami Kínában már 2022. január közepétől elérhető, ott az 512GB verzió 540 ezer forintnak megfelelő jüan.
6 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Még mindig rohadt vastagok ezek a telók, de az a helyzet hogy lassan kezd értelmük lenni. Még pár év és nem is lesznek olyan feleslegesek.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Ennek is van olyan rés a két panel között összecsukva vagy ez már záródik rendesen?

válasz erre

Harder

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nagyon ígéretes, várom majd a végleges tesztet is!

válasz erre

zender

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nem rossz. De majd meglátjuk. Most elég erős kezd lenni ez a piac.

válasz erre

Levi87

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Azt akartam megkérdezni, mivel lóg ki a többiek közül, de aztán végigolvastam a cikket. mosolygó smiley

válasz erre

TEchie

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

De kíváncsi voltam már valaki véleményére! mosolygó smiley Ezek szerint baszó.

válasz erre