Elon Musk nem örül az Apple és az OpenAI együttműködésének, be is akarja tiltani az iPhoneok használatát

2024. június 11.
7.0241
csirkee profilja, adatai
csirkee
A tegnap megrendezett WWDC 24 konferencia első napján az Apple végre lerántotta a leplet az új mesterséges intelligenciájukról, az Apple Intelligence-ről, melybe integrálni fogják az OpenAI népszerű chatbotját is, a ChatGPT-t, ami egyesek szerint nem túl jó ötlet, legfőképpen Elon Musknak nem tetszik a dolog.

A milliárdos üzletember egyike volt azoknak, akik megalapították az OpenAI-t, ám a későbbiekben eltávolították őt és nemrégiben még pert is indított a cég ellen, amiért szerinte a vállalat feladta eredeti küldetését. Musk szerint az OpenAI nem kezeli biztonságosan a felhasználók adatait, emiatt rendkívül veszélyesnek tartja, hogy az Apple integrálni akarja a ChatGPT-t operációs rendszer szintjén.

Az üzletember szerint ha ez megtörténik, akkor az iPhone felhasználók adatai nem lesznek biztonságban, ő pedig ki fogja tiltani a cégeiből az Apple készülékeket. Sőt, a cégeit meglátogatóknak le kell majd adniuk az Apple-eszközöket a bejáratnál, ahol egy Faraday-kalitkában fogják tárolni őket. Musk szerint az Apple-nek fogalma sincs arról, hogy mi történik az adatokkal, amint átadják őket az OpenAI-nak.

Természetesen az Apple már a bemutató során felhívta a figyelmet az adatbiztonságra, és ahogy beszámolónkban említettük, minden kérést külön jóvá kell majd hagynia a felhasználónak, amennyiben a ChatGPT-t kívánja használni. Így az Apple pontosan tudni fogja, hogy milyen adatok hagyják el a telefont.

6 hozzászólás

TEchie

1 hete és 5 napja

Nem tudja mit beszél.

válasz erre

Fikarc

1 hete és 6 napja

Azért nem örül mert kimaradt a buliból! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 6 napja

Néha ledöbbent ez a pali a megnyilvánulásaival. Fejlesztő volt, hogy mondhat ekkora baromságot? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 hete és 6 napja

Csak az jut el a chatGPT-hez ami el lesz küldve. Erre figyel az Apple, ez egyertelmű. Ennyi erővel bármilyen apptól is lehetne félni.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hete és 6 napja

Meglesznek a megfelelő figyelmeztetések, ebben biztos vagyok.

válasz erre

Hentes

1 hete és 6 napja

Hát ez hülye. röhögő smiley

válasz erre