Elon Musk beperelte az OpenAI vállalatot, amiért feladták eredeti küldetésüket

2024. március 01.
21.3931
csirkee profilja, adatai
csirkee
Még csütörtök este San Franciscóban nyújtatta be legújabb keresetét a milliárdos üzletember a ChatGPT által világhírnévre szert tett OpenAI ellen, akik állítása szerint feladták eredeti küldetésüket, miszerint mesterséges intelligenciát fejlesszenek az emberiség javára, és nem haszonszerzés céljából.

Elon Musk 2015-ben társalapítóként szállt be Sam Altman és Greg Brockman mellé, amikor megalapították az OpenAI-t, de 2018-ban kilépett az igazgatótanácsból. Akkoriban Musknak azt mondták, hogy egy non-profit vállalatot hoznak létre. Most pert indított a vállalat ellen, miután 2019-ben profitorientált vállalattá alakultak át, és tavaly a Microsoft 10 millárd dollárt fektetett a cégbe.

Az X vezérigazgatója azt szeretné, hogy a GPT-4, a legfejlettebb AI-modell, ismét nyílt forráskódú legyen, és ne szolgálja a Microsoft kereskedelmi érdekeit. Korábban Musk már többször bírálta a Microsoftot és a startup kapcsolatait, így nem meglepő, hogy bírósághoz fordult. Az OpenAI-nak nem ez az egyelten ügye a bíróságon, hiszen korábban több médiavállalat is pert indított ellenük, amiért AI-modelljeikhez felhasználták a tartalmaikat, miközben ezt megtiltották nekik.
5 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 2 napja

Rendesen átverték. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 2 napja

Ebből szép per lesz!

válasz erre

petrovicsz

5 hónapja, 2 napja

Magyarul átbaszták mint ****t a palánkon. az kellemetlen.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 napja

Hát ezt bizony megértem.

válasz erre

Eltohn

5 hónapja, 3 napja

Ebből kemény ügy lehet!

válasz erre