Az Európai Unió hivatalos vizsgálatot indít a TikTok ellen

2024. február 19.
18.3071
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az X és a Facebook után a népszerű videós közösségi média platform került most az EU célkeresztjébe, ugyanis hivatalos vizsgálatot indítanak a ByteDance ellen, hogy a vállalat megsértette-e a gyermekek védelmét és az átlátható hirdetések biztosítását célzó online tartalmakra vonatkozó szabályokat.

Thierry Breton, az EU iparági vezetője friss közleményben árulta el, hogy komoly vizsgálat indul a TikTok ellen, mely során vizsgálni fogják a platform függőséget okozó algoritmusait, az életkor ellenőrzésével kapcsolatos problémákat, valamint az alapértelmezett adatvédelmi beállításokat is. A ByteDance már nem először kap hasonló vizsgálatot, hiszen korábban az ír adatvédelmi bizottság is több millió eurós bírsággal büntette a céget.A most kiadott közlemény szerint a vizsgálat a kiskorúak magánéletére és biztonságára is fókuszál majd. A Bizottság megvizsgálja a TikTok tervezésének és algoritmusainak potenciálisan negatív aspektusait, beleértve a függőséget okozó viselkedést, és az úgynevezett "nyúlüreg hatásokat", amelyek káros tartalomhoz vezethetnek. A TikTok az elmúlt években többször került célkeresztbe, Shou Chew, a vállalat vezérigazgatóját tavaly több órán keresztül tanúskodott az amerikai Kongresszus előtt.

A vizsgálat valószínűleg hónapokig fog tartani és elég kicsi az esélye annak, hogy nem fognak semmit találni a szakemberek, emiatt már most aggódhat a TikTok, hogy mekkora büntetésre számíthat.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Biztos vagyok benne hoyg az jön ki, bűnösök.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Látszat intézkedés, szerintem már rég eldöntötték hogy meg lesznek büntetve. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mindenhol ütik vágják ezt a platformot! röhögő smiley

válasz erre