A TikTok vezérigazgatója több órán keresztül tanúskodott a Kongresszus előtt

2023. március 24.
33.3951
csirkee profilja, adatai
csirkee
A tegnapi nap folyamán több órán keresztül kérdezgették a TikTok vezérigazgatóját, Shou Chew-t a vállalatról és működéséről, hogy megpróbálja eloszlatni a vállalat adatkezelési gyakorlatával és Kínával való kapcsolatával kapcsolatos aggályokat, miután az USA kitiltással fenyegeti a közösségi média platformot.

Chew a törvényhozók előtt elmondta, hogy a TikTok nem cenzúrázza a tartalmait a kínai kormány parancsára, továbbá az amerikai felhasználókról gyűjtött adatokat amerikai földön található szervereken tárolják. Nem gondolja a vállalat, hogy több adatot gyűjtenének felhasználóikról, mint más iparági szereplők. A Kongresszus a válaszokat hallva továbbra is szkeptikus maradt a TikTokkal, melynek tulajdonosa a kínai ByteDance.

A Kongresszus azt is nehezményezte, hogy a ByteDance a Kajmán-szigeteken van bejegyezve, és Pekingben van a székhelye, emiatt a kínai kormány és a titkosszolgálatok jelentős befolyást gyakorolhatnak a ByteDance-re, hogy hozzáférjenek a TikTok felhasználói adataihoz. Tony Cárdenas képviselő Mark Zuckerberghez hasonlította Shou Chew-et, akiről korábban úgy fogalmaztak:

Fred Astaire-re emlékeztet - jó táncos a szavakkal.

A képviselők szerint nem adott egyértelmű igen vagy nem válaszokat a kérdésekre a TikTok vezérigazgatója, emiatt továbbra is meg van arra az esély, hogy kitiltják az Egyesült Államokból az alkalmazást. Közben több influenszer is tüntetni kezdett, szerintük a kormány el akarja venni a munkahelyüket.
4 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Várható volt hogy ez lesz, csak egy látszat meghallgatás volt, hogy ne lehessen azt mondani, nem lett meghallgatva mindenki..

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Istenem ez a sok bürokrata..

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Várható volt, bármit is mond, az nem fog megfelelni.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem kéne ennyire paráznia az amcsiknak. Ez veszélyesebb mint ha tényleg továbbítanának adatokat. Amit mondjuk minden egyes honlap is megtesz valamilyen formában...

válasz erre