Az Amazon vezérigazgatója szerint 2023-ban még több elbocsátásra kell számítani

2022. november 18.
46.4061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jelenlegi globális válság nagyon nehéz helyzetbe kényszeríti a kisvállalkozásokat, de a nagyokkal sem bánik kesztyűs kézzel, ami miatt az elmúlt hetekben több ezer ember veszítette el állását, Andy Jassy az Amazon jelenlegi vezérigazgatója szerint 2023-ban sem lesz jobb a helyzet.

A legnagyobb tech-vállalatok folyamatosan jelentik be a létszámcsökkentéseket, az Amazon 10 000 dolgozójától vált meg a közelmúltban, a Meta pedig 11 000 embert bocsátott el, Elon Musk pedig a Twitter munkavállalóinak a felétől búcsúzott el. A jelek szerint ez a tendencia még 2023-ban is tartani fog - állítja az online kereskedelmi vállalat vezetője.

Az Amazon jövőre ismét elbocsátásokba fog kezdeni, ám azt egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepkörökben csökkentik a dolgozói létszámot. Andy Jassy azt is elmondta, hogy megpróbálnak a kirúgott embereknek más munkahelyeket találni a vállalaton belül, de így is lesznek olyanok, akiktől végleg meg kell válniuk. Ezeknek a dolgozóknak természetesen végkielégítés fog járni.
3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 6 hónapja és 13 napja

Szép új világ...

válasz erre

Mordorer

1 éve, 6 hónapja és 13 napja

Gondolom a robot technológia fejlődse is rengeteget dob a latban...

válasz erre

Fikarc

1 éve, 6 hónapja és 13 napja

Nagyszerű hírek lehetnek az érintetteknek. Csak az a furcsa hogy ezek a cégek nőnek mint a bolondgomba, de az emberek nem kellenek... Nem áll össze a kép.

válasz erre