Az Amazon is tömeges elbocsátást tervez, 10 000 embert küldenek el a héten

2022. november 15.
22.9781
csirkee profilja, adatai
csirkee
A COVID járvány alatt a tech-cégek hatalmasat nőttek, hiszen sokan az online térbe kényszerültek a lezárások alatt, ám a jóvilágnak úgy tűnik vége van, ugyanis a Twitter és a Meta után az Amazon is több ezer dolgozójától fog megszabadulni még ezen a héten.

A The New York Times legfrissebb jelentése szerint Jeff Bezos gigavállalata történetének legjelentősebb tömeges elbocsátására készül, ugyanis még ezen a héten 10 000 alkalmazottjától fog búcsút venni. Az idei gazdasági válság rengeteg tech-céget kényszerít arra, hogy megszorításokat, költségcsökkentéseket hajtsanak végre, a TrueUP álláspiaci hirdető szerint idén már több mint 184 ezer embernek kellett elhagynia valamelyik technológiai céget.

Az Amazon nemrégiben elkezdet felülvizsgálni digitális asszisztensét, az Alexát és ezzel együtt azokat az eszközöket, melyek erre épülnek. Andy Jassy vezérigazgató szándéka, hogy visszaszorítsa ezen üzletág költségeit, ugyanis az elmúlt években 5 milliárd dollár működési veszteséget könyvelhetett el. Ezek után nem meglepő a vállalat döntése.
3 hozzászólás

Ronalddo

3 hete

Azért az elég brutál!

válasz erre

zender

3 hete

Levi87 írta:
Mi a franc folyik a techvilágban?
Recesszió.

válasz erre

Levi87

3 hete

Mi a franc folyik a techvilágban?

válasz erre