Az Amazon is tömeges elbocsátást tervez, 10 000 embert küldenek el a héten

2022. november 15.
49.1891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A COVID járvány alatt a tech-cégek hatalmasat nőttek, hiszen sokan az online térbe kényszerültek a lezárások alatt, ám a jóvilágnak úgy tűnik vége van, ugyanis a Twitter és a Meta után az Amazon is több ezer dolgozójától fog megszabadulni még ezen a héten.

A The New York Times legfrissebb jelentése szerint Jeff Bezos gigavállalata történetének legjelentősebb tömeges elbocsátására készül, ugyanis még ezen a héten 10 000 alkalmazottjától fog búcsút venni. Az idei gazdasági válság rengeteg tech-céget kényszerít arra, hogy megszorításokat, költségcsökkentéseket hajtsanak végre, a TrueUP álláspiaci hirdető szerint idén már több mint 184 ezer embernek kellett elhagynia valamelyik technológiai céget.

Az Amazon nemrégiben elkezdet felülvizsgálni digitális asszisztensét, az Alexát és ezzel együtt azokat az eszközöket, melyek erre épülnek. Andy Jassy vezérigazgató szándéka, hogy visszaszorítsa ezen üzletág költségeit, ugyanis az elmúlt években 5 milliárd dollár működési veszteséget könyvelhetett el. Ezek után nem meglepő a vállalat döntése.
Meta után az Amazon is több ezer dolgozójától fog megszabadulni még ezen a héten.'>
3 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 23 napja

Azért az elég brutál! meglepett smiley

válasz erre

zender

1 éve, 5 hónapja és 23 napja

Levi87 írta:
Mi a franc folyik a techvilágban? meglepett smiley
Recesszió.

válasz erre

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 23 napja

Mi a franc folyik a techvilágban? meglepett smiley

válasz erre