Kiderült, több mint 11 000 embert küld el a Meta idén

2022. november 09.
29.5721
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Meta Platforms Inc a mai napon bejelentette, hogy az idei év egyik legnagyobb elbocsátását hajtja végre, ugyanis a vállalat megszabadul a munkaerő 13%-tól, ami több mint 11 000 embert jelent, továbbá meghosszabbítják a munkaerő-felvétel befagyasztását is.

Mark Zuckerberg egy hivatalos közleményben értesítette a vállalat dolgozóit és a sajtót arról, hogy a néhány napja felröppent elbocsátási hullám pontosan mit takar, hány embertől kell a Metának megszabadulnia. A cég vezetője hosszasan taglalja azt, hogyan jutottak el odáig, hogy most ennyi tehetséges embert kell elküldeniük, amit egyébként nagyon sajnálnak.

A Meta elsősorban a TikTok térnyerését hibáztatja, valamint a metaverzumba való benyomulás bukását is felhozta indoknak. A 11 000 alkalmazottat a következő napokban-hetekben fogják értesíteni és természetesen kapnak majd végkielégítést, valamint egyéb segítséget. A vállalat a jövőben egy sokkal egyszerűbb szervezetként szeretne működni, ehhez pedig kevesebb dolgozó is elég lesz számukra.
4 hozzászólás

Hentes

3 hete és 5 napja

Kellemetlen, de ez van. Nyilván ****ul végzik a munkájukat, vagy épp nincs szükség a munkájukra. A facebook mind a mai napig lyan mintha egy emberes garászprojekt lenne egyébként...

válasz erre

Levi87

3 hete és 6 napja

Biztos nincs rájuk keret, HAHA.

válasz erre

Fikarc

3 hete és 6 napja

Drasztikus leépítés bakker.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 6 napja

Ezek szerint több mint százezren vannak? És mi a francot csinálnak? A platform egy rakás ****.

válasz erre