2020 óta most először csökkentek a Tesla eladásai

2024. április 03.
9.8211
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az idei év egyelőre nem alakul túl jól a Tesla számára, a legfrissebb negyedéves adatok szerint 386 810 autót szállított le, ami 8,5 százalékos visszaesést jelent az előző esztendő hasonló időszakához képest, 2020 óta nem tapasztalt ilyen csökkenést a vállalat, de a piac más szereplői sem örülhetnek.

A 2024-es év első három hónapjában sok problémával küzdött Elon Musk vállalata, kezdve a Vörös-tengeren végrehajtott huthi lázadók támadásaitól, a berlini gyár leállásáig egy tűzeset miatt. A Tesla korábban azt jósolta, hogy 2024-re lassulni fog a növekedés, mivel a 2025-ben érkező új járművek gyártásának megkezdésére készülnek fel.

A hírek szerint nagyjából 100 000 autóval kevesebbet sikerült leszállítani. Mindezek hatására a vállalat részvényeinek ára nagyot csökkent, a befektetők nem örülnek kifejezetten a csökkenésnek, és a jövőben ez nem lesz könnyebb, mert egyre többen gyártanak elektromos autót. A Tesla fő riválisa, a kínai BYD ennél is nagyobb mértékű, 13,4 százalékos csökkenést regisztrált ebben az évben, csupán 300 114 elektromos autót értékesített.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hete és 2 napja

Ez a BYD nem azzal menőzik, hogy ők a világelsők az eletromos autózásban? Hát csak a Tesla 20%-k0l verte oda őket úgy hogy felgyulladt a gyára! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 hete és 2 napja

Na mi. van, a nagy magyar büszkeésg a BYD ennyire ****ul ment még úgy is hogy a Teslát minden csapás súltyotta? meglepett smiley röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 3 napja

Érthető ha leáll egy gyár sok időra, akkor nem tudnak eleget gyártani...

válasz erre

login_password

2 hete és 3 napja

Az emberek se veszik annyira.

válasz erre