Átmenetileg leállt a Tesla németországi Gigafactory gyára

2024. január 12.
12.4901
csirkee profilja, adatai
csirkee
Gond adódott a Tesla legnagyobb európai gyárában, emiatt pedig két hétre szüneteltetik az elektromos autók gyártását - írja a Reuters, a probléma a Vörös-tengeren hajókat ért támadások miatt alakult ki, ugyanis nem érkeztek meg időben az alkatrészek.

Az iráni támogatású huthi fegyveresek támadásai megzavarták a világ egyik legfontosabb hajózási útvonalát, de az amerikai Tesla elektromos járműveket gyártó cég az első olyan vállalat, akik nyilvánosságra hozták az ebből eredő problémájukat. A Berlin melletti Gigafactoryban a gyártás január 29. és február 11. között felfüggesztésre kerül, amíg megérkeznek az alkatrészek.

Nem csak a Teslának okoz gondot a Vörös-tengeren zajló támadások, az Ikea is késéseket jelentett be, de a Volvo termelésére is hatással van. Az Ázsiából és különösen Kínából származó kulcsfontosságú alkatrészekre való támaszkodás minden autógyártó ellátási láncának potenciális gyenge pontja, emiatt valószínűleg másoknál is előfordulnak majd fennakadások az ellátási láncban.
írja a Reuters, a probléma a Vörös-tengeren hajókat ért támadások miatt alakult ki, ugyanis nem érkeztek meg időben az alkatrészek.'>
2 hozzászólás

Levi87

3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Musk biztos boldog, hogy folynak el a milliók.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 6 napja

Az kemény kiesés lesz.

válasz erre