Leállt a munka a Tesla németországi gyárában gyújtogatás miatt

2024. március 05.
23.0761
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb beszámolók szerint ismét leállt a Tesla Berlin melletti Gigafactory gyára, miután egy közeli gyújtogatás miatt áram nélkül maradt a telephely, azóta pedig már az is kiderült, hogy egy szélsőbaloldali csoport vállalta magára a felelősséget.

Amióta a Tesla Európában is megvetette a lábát, több kritika is érte a vállalatot, leginkább környezetvédők szólaltak fel a gyár bővülése kapcsán, most pedig még messzebbre merészkedtek. A Reuters magazin beszámolója szerint a telephely közelében felgyújtottak egy nagyfeszültségű villanyoszlopot, aminek következtében nem volt áramellátás a gyárban, ki is kellett üríteni a helyet a dolgozók biztonsága érdekében.

Szerencsére a tűz nem terjedt át a gyárra, de a leállás komolyan érintette a Teslát, a részvényei 2,8%-ot estek. A helyi média állítólag a Volcano Group nevű szélsőbaloldali aktivista szervezet levelét tette közzé, amely magára vállalta a felelősséget. Musk természetesen megszólalt az ügy kapcsán, aki "a leghülyébb ökoterroristák"-nak nevezte azokat, akik a bűncselekményt elkövették. A rendőrség már nyomoz az ügy kapcsán, akikhez szintén eljutott a levél.

Januárban szintén le kellett állítani a Gigafactoryban a gyártást, ám akkor a Vörös-tengeren hajókat ért támadások miatt keletkezett alkatrész hiány okozta a leállást. A gyárban jelenleg évente 500 000 elektromos autót gyártanak és ezt egy bővítéssel szeretné növelni Elon Musk, ám a helyi lakosok megvétózták, nem szeretnék, ha kivágnák a környéken a fákat.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ezek még nem is voltak annyira radikálisak, "csak" az áramot vágták el. De nyilván nem ez a megoldás.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Megértem hogy lázadoznak. De ez nem megoldás, ez tényleg terrorizmus.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát igaza is van, sok elmebeteg ökobarom. Nulla értelemmel.

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Idióták baszki de tényleg.

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az kellemetlen. meglepett smiley Musk papa biztos pipa. röhögő smiley

válasz erre