Vége a drámának, Sam Altman visszatér az OpenAI élére

2023. november 22.
20.0211
csirkee profilja, adatai
csirkee
Úgy tűnik véget ért az OpenAI és Sam Altman közötti dráma, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a ChatGPT atyja visszatér a vállalat vezérigazgatói székébe, vele együtt pedig szintén visszatér Greg Brockman igazgató, akit néhány napja szintén kirúgtak az igazgatói tanácsból.
 

A hétvégén váratlanul menesztette az igazgatótanács Sam Altmant, az OpenAI egyik alapítóját, aki szinte azonnal állást kapott a Microsoftnál, hogy ott folytassa kutatói munkáját a mesterséges intelligencia terén. A vállalat azonban ma közölte, hogy elvi megállapodás született az új igazgatótanács és Altman között. A cég legtöbb dolgozója távozni akart, amikor megtudták, hogy Altmant menesztették.

A Microsoft vezetője, Satya Nadella nem is tudott arról, hogy Altmant felvették a céghez, akik egyébként 10 milliárd dollárt fektettek az OpenAI vállalatba. Satya jelezte, hogy több drámát nem szeretne már, és vizsgálatot kezdeményezett a történtek után. Az OpenAI jelenleg azon dolgozik, hogy rendbe tegyék a dolgokat az igazgatótanács és a vezetőség között.

4 hozzászólás

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kellett a cirkusz... röhögő smiley

válasz erre

zender

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Műbalhé vaze.

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kabaré, eskü. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ha van esze, legalább kétszeres fizuért. röhögő smiley

válasz erre