Kirúgták a ChatGPT atyját, a Microsoftnál folytatja munkáját több kollégájával együtt

2023. november 20.
20.7901
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt időszakban rengeteget hallhattunk a világ egyik legfejlettebb mesterséges intelligencia chatbotjáról, a ChatGPT-ről, ám a cégről, az OpenAI-ról és annak alapítójáról már annál kevesebbet, pedig a hétvégén rengeteg változás történt a vállalatnál, ugyanis Sam Altmant menesztették.

Eddig csak a ChatGPT kapcsán került a címlapokra az OpenAI és annak eddigi alapítója és egyben vezérigazgatója, Sam Altman, ám a hétvégén váratlanul menesztette őt az igazgatótanács, akik szerint a férfi nem volt őszinte velük. Ezzel egyidőben Greg Brockman igazgatót is kitették az igazgatósági tanácsból, aki szintén távozott a cégtől.

Vele együtt több kutató, többek között Jakub Pachocki, Aleksander Madry és Szymon Sidor is távozott. A dráma itt még nem ért véget, ugyanis Altmant vissza akarták hozni a régi posztjára, ám ő végül ezt nem vállalta el, ugyanis valószínűleg egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Microsofttól. Altman, Brockman és a többi távozó kutató is csatlakozik a vállalathoz, akik az új mesterséges intelligencia projekten fognak dolgozni.
3 hozzászólás

Porthos

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát, a Microsoftnál úgyis elcsszik amit csinál...

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az de kemény. meglepett smiley

válasz erre

login_password

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jó nagy a kavarás.

válasz erre