Új világrekord: egy tudós 74 napot töltött a víz alatt és továbbra sem akar feljönni onnan

2023. május 16.
21.6721
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Dr Deep Sea néven ismert tudósnak sikerült megdöntenie a korábbi rekordot a folyamatos víz alatti életben, ugyanis immáron a 74.napját töltötte Key Largoban 9 méterrel a víz alatt és még nem végzett, Joseph Dituri arra készül, hogy 100 napot töltsön a mélyben, amiből már nincs sok hátra.

Még márciusban írtunk arról az egyetemi professzorról, aki akkor még azt tervezte, hogy a mélyben 100 napot fog tölteni, most pedig már tudjuk, hogy sikerült a korábbi rekordot megdönteni. A korábbi rekordot 2014-ben állították fel, ami 73 nap volt, most ezt sikerült megdöntenie Joseph Diturinek, aki nem áll meg.

A terve továbbra is az, hogy 100 napot töltsön a víz alatt egy búvárkunyhóban. További különlegesség, hogy a tudós teljesen egyedül van odalent, a korábbi rekordert két ember is segítette. Diturinek minden napra van feladata, egy rendszerben él gyakorlatilag. Mikrohullámú sütőben elkészített ételeket eszik, napi rutinja van fekvőtámaszokból és ellenállási szalagokból, és rengeteg tudományos kísérletet végez.

5 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 1 napja

Kemény lehet nagyon!

válasz erre

Ronalddo

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Kitartó ember. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jól bírja az elszigeteltséget! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ha elvan, hát elvan. röhögő smiley

válasz erre

techiii

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Az nem semmi, hihetetlen hogy bírja.

válasz erre