Egy egyetemi professzor arra készül, hogy 100 napig a víz alatt éljen

2023. március 25.
32.9261
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Dél-Floridai Egyetem docense, Joseph Dituri arra készül, hogy 100 napot töltsön el a víz alatt 9 méterrel, mellyel nem csak egy korábbi világrekordot szeretne legyőzni, hanem arra is kíváncsi, hogy a víznyomás hogyan hat az emberi szervezetre.

A víz alatti élet jelenlegi világrekordja 73 nap, ezt szeretné megdönteni a professzor, aki a tervek szerint Key Largoban, a Jules's Undersea Lodge-ban fog eltölteni 100 napot. Egy orvosi csapat fogja felügyelni a kísérletet, akik az 55 éves férfi egészségi állapotáról fognak beszámolni, rendszeresen lemerülnek majd, hogy elvégezzen egy tesztsorozatot.

Dituri elmondta:

Ez a tanulmány megvizsgálja, hogy ez az utazás milyen hatással van a testemre, de nullhipotézisem az, hogy a megnövekedett nyomás következtében javulni fog az egészségem.

Korábbi tanulmányok azt állítják, hogy megnövekedett nyomásnak kitett sejtek öt napon belül megkétszereződnek. Ez azt jelzi, hogy a megnövekedett nyomás segíthet az embereknek meghosszabbítani élettartamát és megelőzni az öregedéssel járó betegségeket.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Na az kemény. Kíváncsi leszek az eredményre.

válasz erre

betyár

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hajrá. Nem lesz egyszerű.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete

Érdekesen hangzik!

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete

Na ez egy érdekes kísérlet, kíváncsi leszek az eredményre.

válasz erre