Újabb mélypontra süllyedt az európai okostelefon-piac

2023. szeptember 04.
11.3261
csirkee profilja, adatai
csirkee
Továbbra is erősen csökken az okostelefon-szállítások száma, a Counterpoint Research piaci elemzőcég 12 százalékos visszaesést mért 2023 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest, Nyuga-Európában a legrosszabb a helyzet, míg Oroszországban nőttek az eladások.

A közelmúltban írtunk arról, hogy világszinten a legkelendőbb okostelefon jelenleg az iPhone 14 Pro Max, de ennek ellenére is csökkentek a telefonszállítások, és Európa sem kivétel. Az új adatok szerint ez a legalacsonyabb negyedéves szállítási mennyiség 2012 első negyedéve óta. Nyugat-Európában 14%-os volt a csökkenés, Kelet-Európában 8%-os.

Oroszország ezzel szemben 4%-os növekedést ért el éves összevetésben, ám ez annak tudható be, hogy 2022 második negyedéve volt az első teljes negyedév a háború és a nagy okostelefon-gyártók piacról való kilépése után. A Xiaomi piacvezető Oroszországban, a második helyet pedig a Realme foglalja el, nekik hatalmas hasznot sikerült húzni a Samsung és az Apple kivonulását követően.

Sajnos már évek óta csökken a mobilpiac, ugyanis a gyártók csak fokozatos fejlesztéseket hajtanak végre új modelljeiken, egyszerűen eltűnt a "wow" faktor, ami miatt a felhasználók hajlandóak lennének évente készüléket cserélni. Az összecsukható eszközök piaca ígéretes, de eddig nem sikerült felkelteni a fogyasztók többségének érdeklődését.
3 hozzászólás

Porthos

2 hete és 2 napja

Na ez meglepett. Nem hittem volna hogy lesz ****abb a sima stagnálásnál.

válasz erre

Harder

2 hete és 2 napja

Aztarohadt.

válasz erre

Fikarc

2 hete és 2 napja

Azért az kemény, hogy egy ilyen piac csökkenő tendenciát mutat.

válasz erre