Az iPhone 14 Pro Max az idei év eddigi nyertese a mobilpiacon

2023. augusztus 29.
22.6591
csirkee profilja, adatai
csirkee
Bár a legtöbb Apple tulajdonos már alig várja a következő heteket, hogy végre bemutatásra kerüljenek az új készülékek, mindeközben megjelent egy friss jelentés, mely szerint 2023 első félévében az iPhone 14 széria modelljeiből szállítottak legtöbbet a globális mobilpiacon, azok közül is a Pro Max ment a legjobban.

Az Omdia kutatócég nemrégiben hozta nyilvánosságra legfrissebb jelentését, melyből kiderül, hogy a felhasználók egyre nyitottabbak prémium szegmensre készülékváltás esetén. Az adatok alapján az elmúlt fél évben 26,5 millió darab iPhone 14 Pro Maxot szállítottak le, a második helyen áll az iPhone 14 Pro, 21 millió darabbal.

A harmadik helyen a sima iPhone 14-et találjuk, míg a negyedik helyen 15,5 millió darabbal az iPhone 13 áll. A Samsung Galaxy A14 volt az ötödik legkelendőbb telefon az első félévben 12,4 millió darabbal, a hatodik helyen a Galaxy S23 Ultra zárt. Kínai telefongyártóknak nem sikerült a top 10-be kerülnie. A hatalmas számok ellenére az idei évben várhatóan csökkeni fog a globális okostelefonpiac.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Uhhhh keményen elkalapálták a piacot!

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Menj már, ez de durva! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Mennyire durva hogy az első négy helyet iPhone birtokolja! meglepett smiley

válasz erre