Több a marihuánafüggő az Egyesült Államokban, mint az alkoholista - derül ki egy friss felmérésből

2024. május 26.
12.8581
csirkee profilja, adatai
csirkee
Több évtizedes adatot elemezve most először fordult elő, hogy az Egyesült Államokban többen fogyasztanak napi rendszerességgel marihuánát, mint alkoholt, ami annak köszönhető, hogy az olyan államokban, mint például Kalifornia, a rekreációs kábítószer legális.

Egyre több országban legalizálják a marihuánát, legutóbb erre Németország mondott igent - természetesen bizonyos feltételek megléte mellett. Az USA-ban vannak olyan államok, ahol a kannabisz legális, ami egyre népszerűbbé válik a lakosság körében. Erről árulkodnak azok az adatok is, melyek nemrégiben jelentek meg egy friss kutatás során.

A kutatás során több mint 1,6 millió ember adatait vizsgálták meg 1979-ig visszamenőleg. Ebből kiderült, hogy még mindig sokkal többen isznak alkoholt, azonban a rendszeres alkoholfogyasztás már háttérbe szorult, helyét a marihuána fogyasztás vette át. 1992 óta folyamatosan emelkedik a napi kannabisz használók aránya, 17,7 millió ember fogyaszt rendszeresen rekreációs kábítószert, míg a gyakran italozók száma 14,7 millióra tehető.

Ez az arány a jövőben még jobban megváltozhat, ugyanis a 2024 áprilisában az Egyesült Államok Kábítószer-ellenőrzési Ügynöksége bejelentette terveit a kannabiszra vonatkozó szövetségi korlátozások enyhítésére, átsorolva a kábítószert a fájdalomcsillapítókkal azonos kategóriába.
5 hozzászólás

Hentes

1 hónapja, 1 napja

Sok tekintetben jobb szer, bár nyilván nem függőként, hanem alkalmi használattal.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 1 napja

Tudják mi a jó. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 napja

Mondjuk kevésbé káros..

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 1 napja

Nem semmi, pedig azért inni még mindig olcsóbb.

válasz erre

petrovicsz

1 hónapja, 2 napja

Azért az komoly tendencia! röhögő smiley

válasz erre