Áprilistól legális lesz Németországban a kannabisz

2024. február 24.
22.5511
csirkee profilja, adatai
csirkee
A német parlament pénteken elfogadta azt a törvényt, mely részben legalizálta a marihuánát, ugyanis április elsejétől a magánszemélyek és önkéntes egyesületek kis mennyiségben kannabiszt termeszthetnek és birtokolhatnak, ezt a jogszabály pontosan szabályozza.

Az újonnan elfogadott törvény legfeljebb három növény termesztését engedélyezi magánfogyasztás céljából. Áprilistól otthon maximum 50 gramm kannabiszt lehet tartani, nyilvános helyen legfeljebb 25 grammnyit. Természetesen csak 18 éven felüliek fogyaszthatják a marihuánát, a fiataloknak továbbra is tilos lesz. Már számtalan uniós országban legális a kannabisz fogyasztás, melynek bizonyítottan több jótékony hatása is ismert.

Becslések szerint körülbelül 7 millió német használ rendszeresen kannabiszt, a legalizálással pedig szeretnék visszaszorítani a feketepiacot. A fogyasztók nagy része egészségügyi okokból használja a marihuánát, az új törvény elősegítheti, hogy jobb minőségű anyaghoz jussanak a fiatalok. A turisták azonban nem örülhetnek, nekik továbbra sem lesz egyszerű hozzájutni a fűhöz, ha egy kis lazulásra vágynának.
4 hozzászólás

TEchie

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Gyakrabban lesz érdemes arra járni. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Legalább nem kell Hollandiáig menni. röhögő smiley

válasz erre

zender

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ésszerű döntés, máshol is ezt kéne. Amíg a pia a millió káros hatásával legális, a kannabisz a rengeteg jó hatásával illegális - vicc az egész.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Aztaaaaa! meglepett smiley Hát sok országra gondoltam volna ilyen lépésben, de Németország nem volt köztük. röhögő smiley

válasz erre