Szigor a Teslánál: csak az ő engedélyükkel válhatnak meg új Cybertruck autójuktól a tulajdonosok

2023. november 14.
19.4761
csirkee profilja, adatai
csirkee
Sok késést követően idén november végén végre elkezdi első elektromos pickupjait leszállítani a Tesla, amit már nagyon várnak a tulajdonosok, ám aki azt tervezte, hogy hamar túlad új autóján, az csalódni, fog, ugyanis a gyártó általános szerződési feltételeibe egy érdekes pont került.
 

Egy nagyszabású eseményen fogják november 30-án átadni az első Cybertruck járműveket, azonban a Teslarati magazin nemrégiben kiszúrt egy igen fontos pontot a Tesla általános szerződési feltételei között. A szöveg így szól: a Cybertruck-tulajdonos beleegyezik abba, hogy a kiszállítás dátumától számított egy éven belül nem próbálja meg értékesíteni a járművet.

Ha valaki ennek ellenére úgy dönt, hogy megszabadul új autójától, annak először értesítenie kell a Teslát, akik visszavásárolhatják a Cybertruckot a vevőtől. Amennyiben nem szeretne ezzel a lehetőséggel élni a tulaj, ebben az esetben is írásos engedélyt kell kérnie a gyártótól. Aki megszegi a szerződési feltételeket, az ellen keresetet indíthat a Tesla, de akár kötbért is kiszabhat.

A lépés ésszerű lehet, ugyanis a vállalat ezzel szeretne fellépni azok ellen, akik kifejezetten azért vettek Cybertruckot, hogy a későbbiekben akár drágábban továbbadjanak rajta.
4 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Korrekt.

válasz erre

Hentes

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Van benne logika!

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Okos megoldás de biztos vagyok benne hogy így is trükköznek majd, nem írják át a nevet de eladják.

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nagyon helyes, a sok nyerészkedő majmot ezzel el is intézik.

válasz erre