Oroszország száműzött hat embert egy évre, hogy szimulálni tudják a mélyűri utazást

2023. november 20.
22.5291
csirkee profilja, adatai
csirkee
Oroszország ezen a héten indította el új tudományos nemzetközi kutatási projektéjét, a SIRIUS-23 nevű missziót, melynek keretében hat embert fognak egy évre elszigetelni, hogy utánozzák a mélyűri utazás repülési körülményeit, amikor magukra maradnak az űrhajósok hosszú időre.

A hatfős legénység csaknem egy éves munkáját az Orosz Tudományos Akadémia legendás Orvosbiológiai Problémák Intézete (IBMP) fogja figyelemmel kísérni. A SIRIUS-23 hatfős legénysége november 14-én lépett be egy otthoni izolációs létesítményébe, ahol egy holdküldetés-szimulációt hajtanak végre. Ennek keretében elhaladnak majd a Hold mellett, leszálló helyet keresnek és négy személy többszöri szimulált leszállást fog végrehajtani.

A legénység négy nőből és kettő férfiből áll, amire korábban még nem volt példa, ez az első alkalom, hogy a nők többségben vannak. Oroszország az elmúlt években több hasonló szimulációt hajtott végre, a NASA pedig néhány hónapja indította el a saját Mars-szimulációját, melynek során négy embert zártak be egy évre egy kis kapszulába.

Oroszország száműzött hat embert egy évre, hogy szimulálni tudják a mélyűri utazást - 2. kép

Az IBMP szerint a SIRIUS-23 kísérlet elsődleges célja, hogy megvizsgálja, hogyan alkalmazkodik az emberi test a mesterséges élőhelyen való elszigeteltség körülményeihez és negatív hatásaihoz, amelyek most zárt létesítményükön belül vannak.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Meg fognak őrülni.

válasz erre

login_password

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Vajon a csajok h fogják bírni?!

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Vajon mennyit lehet keresni egy ilyen önkéntes száműzetéssel?

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hát igen, jobb megoldás nincs ennek a kutatására.

válasz erre

Porthos

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Kemény kihívás lehet ez amúgy.

válasz erre