Meghátrál a Microsoft, nem fog mindent naplózni a Windows 11 új funkciója

2024. június 11.
6.9111
csirkee profilja, adatai
csirkee
Alig egy hónapja mutatta be a redmondi óriás az új Copilot+ számítógépeit, valamint a szoftveres újdonságait, melyek hamarosan a Windows 11-be is meg fognak érkezni, ezek között van a Recall elnevezésű funkciója is, amivel kiverte a biztosítékot a felhasználóknál, ezért inkább változtat rajta.

A Recall funkció lényege, hogy a mesterséges intelligencia segítségével mindent mozdulatunkat naplózná a számítógépünkön, képernyőképet készítve mindenről, többek között a felkeresett webhelyeket, az élő beszélgetéseket és még rengeteg mást. Ez azonban sokaknak nem tetszik, ezért a Microsoft most változtat a dolgon és opcionálissá teszi a lehetőséget.

A szakemberek adatvédelmi rémálomnak nevezték a Recallt, miközben a Microsoft azt hangoztatta, hogy minden adat, naplózás titkosítva lesz, de nem sikerült meggyőzni erről az embereket - ami valljuk be nem meglepő, hiszen láttunk már érdekességeket a Windows esetében. A Recall így a jövőben nem lesz alapértelmezetten aktív, a felhasználók maguk dönthetnek arról, hogy bekapcsolják vagy sem. A Windows telepítésénél lehet majd erről dönteni, illetve a későbbiekben a Gépházban módosíthatjuk döntésünket.
újdonságait, melyek hamarosan a Windows 11-be is meg fognak érkezni, ezek között van a Recall elnevezésű funkciója is, amivel kiverte a biztosítékot a felhasználóknál, ezért inkább változtat rajta.'>
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hete és 6 napja

Szerintem szimplán azért visszakoztak mert egy hitvány windows képtelen ekkora adatot feldolgozni. Ennyi.

válasz erre

Porthos

1 hete és 6 napja

Mondják ezt most.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hete és 6 napja

Kamuznak.

válasz erre

Hentes

1 hete és 6 napja

Elhiszem nekik. Ja nem. röhögő smiley

válasz erre