Megérkezett az első fotó a NASA Psyche küldetéséről

2023. december 08.
21.4681
csirkee profilja, adatai
csirkee
Idén októberben indította útjára az Amerikai Űrkutatási Hivatal Psyche nevű szondáját, mely az azonos névvel ellátott aszteroidához fog eljutni, hogy közelebbről is megvizsgálja, azóta a szonda 16 millió kilométerről üzenetet is küldött már a Földre, most pedig megérkeztek az első képek.
 

A NASA nemrégiben osztotta meg az első fotót, melyet a Psyche küldetés során készített a szonda - a képalkotó műszere összesen 68 képet készített már. Ezt a képet több mint 26 millió kilométerről sikerült elküldenie a szerkezetnek, melyen egy csillagmezőt látható a Halak csillagképből. A jövőben még több fotót fog készíteni a szonda műszere, még a Marsról is, mely mellett el fog haladni.

Megérkezett az első fotó a NASA Psyche küldetéséről - 2. kép

A legizgalmasabb képeket azonban csak 2029-ben fognak megérkezni, ugyanis ekkor fogja a szonda elérni a Psyche aszteroidát. A képalkotó több színszűrőn keresztül készít képeket, amelyek mindegyikét tesztelték a szakemberek ezekben a kezdeti megfigyelésekben. A képalkotó csapat az adatokat arra is felhasználja, hogy 3D-s térképeket készítsenek az aszteroidáról, hogy jobban megértsék a geológiáját.
küldött már a Földre, most pedig megérkeztek az első képek.'>
3 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 3 hete

Stzép fotó, sokat mond. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete

Kb ezt látom én is ha kimegyek az udvarra és felnézek.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát sokat egyelőre nem mutat.

válasz erre