Itthon is megjelent a Huawei Mate 50 Pro

2022. december 05.
54.7331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Huawei magyarországi képviselete bejelentette, hogy hivatalosan is megjelent hazánkban a gyártó legújabb csúcsmodellje, a Huawei Mate 50 Pro, amely több újdonságot is felvonultat az elődeihez képest, és a DXOMark szerint a legjobb kamerával is büszkélkedhet.

Az említett kamerarendszer már nem a Leicával együttműködésben készült, de így is figyelemre méltó, hiszen 50 megapixeles Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik, amellyel a Huawei szerint professzionális fényképezőgépeket idéző portrék és makrofotók készíthetők.

Az új készülékben debütál az új EMUI 13 operációs rendszer is, amely több, használatot megkönnyítő funkciót hoz magával, ilyen például a fájlok egyszerűbb tárolása, azok könnyebb kezelhetősége, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködési lehetőségek.

Visszatérve a kamerára, a Mate 50 Próban lesz először tetten érhető az új XMAGE kameratechnológia, amely magában foglalja az optikai rendszer, a mechanikai szerkezet, a képalkotási technológia és a képfeldolgozás legfontosabb fejlesztéseit.

Itthon is megjelent a Huawei Mate 50 Pro - 2. kép

A legnagyobb, 64 megapixeles fényleső F1.4 méretű rekesznyílást kapott, ez pedig éjszakai módban a gyengén megvilágított környezetben is értékelhető képeket eredményez a szoftveres háttérrel együttműködve.

Processzorként Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet került a hardverbe, a memória pedig 8GB. Akkumulátorként egy 4700 mAh-s került a készülékbe, amelyet a 66W-os Huawei SuperCharge gyorstöltéssel lehet gyorsan telepumpálni. A Huawei Mate 50 Pro IP68-as besorolású, így 2 méter mélységig vízálló, 5G és Google Apps azonban értelemszerűen továbbra sincsen.

A készülék 579.999 forintos áron kerül itthon forgalomba, ez egyébként tízezer forinttal több, mint amennyit a hazai bemutatón kommunikált a cég.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nagyon rámentek a kamerára most már évek óta, de sokunknak nem az a legfontosabb...

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Sokkal óvatosabban kéne árazniuk. Értem én a beletett technológiát meg minden, de azért a kompatibilitás sem utolsó szempont. Lenne egy stabil réteg aki venné őket, rájuk lehetne támaszkodni. De nem ennyiért.

válasz erre

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Na ne szopass. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Google és 5G nélkül a maximum 250 ezer forint amit egy ilyen telefon ér. Nagyon maximum.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezek nem normálisak. röhögő smiley

válasz erre