Itthon is bemutatkozott a Huawei Mate 50 Pro és a Nova 10

2022. szeptember 29.
34.6871
marco profilja, adatai
marco
Miután a szeptember elején megtartott berlini IFA rendezvényen már találkozhattunk a Huawei új csúcstelefonjaival, a tegnapi napon hazánkban is bemutatkoztak az készülékek.

Ahogy az minden évben történik, most is a fotós képességek lettek leginkább kimelve a Huawei Mate 50 Pro esetén, amely valóban rengeteget fejlődött az elődhöz képest.

A Huawei és a Leica közös kameraprojektje megszakadt - a cég képviselőinek elmondása szerint más formában még együttműködnek - , így a Mate 50 Próba nem csak a szokásosan évről évre erősebb és okosabb kamera került, hanem egy teljesen új technológia, amely az XMAGE néven vonult be az okostelefon történelembe.

Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro


Az 50 MP-es Ultra Aperture kamerával szerelt készülék tíz fokozatban (f/1.4 - f/4.0 között) állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik, amely azt jelentei, hogy mostantól nem csak szoftveres bokeh effektet láthatunk majd a képeken, egy hardver is dolgozik majd a végeredményen.

A készülék a hagyományos Mate formát idézi, a szimmetrikus elrendezés mind elöl, mind pedig hátul a megszokott ikonikus formában tündököl, ugyanakkor a Mate 50 Pro elsőként kapta meg az új, lépcsős mintázatú, dombornyomott dizájnt. A zászlóshajó IP68 besorolást is kapott, és természetesen már az EMUI 13 felülettel érkezik.

A Huawei Mate 50 Pro 569.990 forintos áron fog érkezni hazánkba.

A Huawei nova 10 legfontosabb ismertetőjele a 60 MP-es, ultraszéles látószögű, 4K videó rögzítésére is képes előlapi kamera, amellyel minden szelfi szépen fog mutatni az instán, de emellett a készülék formavilága is megkapó, hiszen rendkívül keskeny és pehelysúlyú, mindössze 6,88 mm és 168 g.

Huawei nova 10

Huawei nova 10


A hátlapon 50 MP-es fényleső kapott helyet, amely a cég RYYB színszűrő-tömbjét alkalmazza, a készüléket pedig a 66 W-os SuperCharge gyorstöltésnek köszönhetően harmincöt perc alatt fullra lehet pumpálni energiával.

A Huawei nova 10 október 1-től megvásárolható 239.990 forintos áron.

A telefonok mellett bemutatkozott a Huawei FreeBuds SE is, amely egy akár 24 órás üzemidőt biztosító vezeték nélküli füles lett a gyártó kínálatában. Az IPX4 csepp-, víz- és porállósági tanúsítvánnyal rendelkező eszközről egyelőre több információt nem tudni, csak azt hogy hamarosan érkezik.
4 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 2 napja

A hardverek miatt értem az árazást. Viszont nem hiszem hogy többet érne mint egy iPhone, főleg úgy amilyen helyzetben vannak. Finomítani kéne azokon az árakon...

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 napja

Biztos meglesz neki a felvevőpiaca..

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 2 napja

Azta*****. Google nélkül baszki.

Egész pontosan ugyanennyibe kerül egy iPhone 14 Pro!!!!!!!! Egy iPhone, érted.......

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 napja

Árazás elég durva!

válasz erre