Szelfibajnok mobillal és PC élményt ígérő tablettel jelentkezett a Huawei az IFA 2022-n

2022. szeptember 03.
80.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az idei IFA kiállításon a Huawei sem fukarkodott, ha az eszközökhhöz csatolt kitűnő funkciókról volt szó, a Kínában már év elején bemutatott vérnyomásmérésre és EKG-re képes Huawei Watch D mellett a brutális szelfikamerával jelentkező nova 10 - nova 10 Pro páros és a MatePad Pro tablet is igazán figyelemfelkeltő eszközként robbant be a színpadra.
 


A Huawei nova 10 és nova 10 Pro mobiltelefon páros a legújabb fotózási trendekre fókuszálva került ki a mérnökök tervezőasztaláról, hiszen mindkét eszköz brutális, 60 MP-es ultraszéles látószögű előlapi kamerát kapott, ráadásul 4K videó rögzítésére is képesek, nova 10 Pro pedig még egy 8 MP-es portrékamerát is kapott.

A gyártó szerint a készülékek a fiatalokat inspiráló jellemzőkkel bírnak, többek között a fejlett képfeldolgozó technológiával ellátott 50 MP-es hátlapi kamerát, vagy a magas képernyő-frissítési gyakoriságot és gyorstöltési lehetőséget. A nova 10 Pro 7,88 mm, a nova 10 6,88 mm vékony készülék, míg előbbi 6.78 colos kijelzőt kapott 1200x2652 pixel felbontással, utóbbi 6.67 col és 1080x2400 pixel felbontással bír. Mindkét készülék OLED, 1 milliárd szín, 120Hz képfrissítés és HDR10 jellemzővel csábítja a vevőket.


A nova 10 Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 4G chipsettel, a Pro Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 4G chipsettel hajtja a hardvert. Akkumulátorok tekintetében 4000mAh és 4500mAh jutott a telefonokba, a töltés pedig 66W vagy 100W teljesítménnyel működhet - természetesen a nagyobb jutott mindenből a Próba.

Tabletfronon a Huawei MatePad Pro került képbe a rendezvényen, amelyről a cég egyenesen azt állítja, hogy PC élményt kínál. A felfrissített táblagép megújult dizájnt kapott, érintve a képernyőminőséget, az audiovizuális élményt, a szoftvert és a hardvert is. A MatePad Pro 12,6 hüvelykes OLED kijelzőt kapott, amely 120 Hz-es képfrissítés és 90%-os képernyőarányt kínál.

A PC élmény az olyan szolgáltatásokban érhető tetten, mint az Alkalmazás sokszorosító vagy a Több ablak támogatás, amelyek lehetővé teszik több feladat egyidejű futtatását és használatát. A készülékhez tartozó második generációs Huawei M-Pencil és az intelligens mágneses billentyűzet nagyban segítheti a váltást a különböző, irodai, kreatív vagy egyéb felhasználási módok között.

PC-s élményt ígérő Huawei MatePad Pro

PC-s élményt ígérő Huawei MatePad Pro


A Huawei harmadik bemutatott eszköze a Huawei WATCH D - a vérnyomásmérés és EKG funkciókat kínáló okosóra 24 órás SpO2- és pulzusfigyelést is kapott - ennek részeként beállítható az alacsony véroxigénszint-emlékeztető -, de az alvás- és stresszfigyelés is nagyon fontos funkciónak ígérkezik. A Huawei a fentiek miatt átfogó egészségügyi asszisztensként aposztrofálja a terméket.

A cég természetesen a Huawei Mobile Services (HMS) szolgáltatáscsomagról is beszélt: elmondták hogy a közelmúltban jelentősen fejlődött a Huawei saját ökoszisztémája, hogy hatékonyabb navigációs, keresési, levelezési vagy éppen vásárlási lehetőségeket kínáljon. Az AppGallery-n továbbra is gőzerővel dolgoznak, hogy sikeresen vegyék fel a Google Play-jel a versenyt, jelenleg globális szinten 580 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, ebből több mint 45 millióval Európában.
7 hozzászólás

Levi87

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Ezzel lehet ****a szelfiket lőni!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Brutál ez a 60 megapixel csak nem annyira vágom, minek.

válasz erre

Vidoros

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Jó nagyot nőtt az appgallery.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Tablet tesztre kíváncsi lennék, tényleg használható-e annyira...

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

TEchie írta:
Tablet PC fíling még az Apple-nek sem jött össze amúgy, szóval kiváncsi leszek..
Pont ezt akartam én is írni. Lehetetlen PC-t tablettel kiváltani.

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Tablet PC fíling még az Apple-nek sem jött össze amúgy, szóval kiváncsi leszek..

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Na ezzel mar lehet komoly szelfiket lőni!

válasz erre