Fabian Cancellara tisztelére készült a Chapeau Linux 24

2016. szeptember 18.
1.9331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Vince Pooley majd egy év után hallatott újra magáról, pontosabban az általa fejlesztett Chapeau Linux-ról, aminek elkészült a következő stabil kiadása, a Fedora alapjain nyugvó Chapeau Linux 24: Cancellara.

Előljáróban érdemes annyit megjegyezni, hogy Vince nagyra becsüli a kerékpárversenyeken küzdő sportolókat, így a Chapeau 23 Armstrong után nem is annyira meglepő a 24-es verziónak adott Cancellara név. A névadó Fabian Cancellara ugyanis manapság az egyik nagy tehetsége az időfutamoknak, Rióban sikerült is behúznia az aranyat.

A Chapeau 24 a Fedora alapjaira építkezik, kernel szinten pedig a 4.7-es Linux Kernelt használja, amelynek legújabb frissítéséről itt írtunk. Az újdonságok között azon alkalmazásokat találhatjuk előre integrálva a rendszerbe, amelyeket Vince Pooley is előszeretettel használ nap mint nap: LibreOffice 5, VLC, PlayONLinux, Steam, Mozilla, Gimp, ClamAV és egyéb más open source megoldások.

Az asztali környezet a Gnome 3.20-as verziója, valamint integrálásra került a Wayland támogatás. További változások a teljes changelog-ban.
3 hozzászólás

Tommy

8 éve, 2 hónapja és 4 napja

Igen gyorsan belepakolták az újdonságokat a disztróba! meglepett smiley

válasz erre

Santonio

8 éve, 2 hónapja és 4 napja

Jó rendszer, alapból benne a Wine és a PlayOnLinux, nagyon könnyű vele mindent futtatni out-of-the-box.

válasz erre

Fikarc

8 éve, 2 hónapja és 4 napja

Srác egyedül tolja? meglepett smiley Nagyon kemény! mosolygó smiley Nem ismertem a disztrót, de nagyon szépre van reszelve a környezet, rákukkantok.

válasz erre