Minimális változásokkal érkezett a Linux Kernel 4.7.4

2016. szeptember 17.
1.8481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Greg Kroah-Hartman kernel fejlesztő informált a Linux közösséget, hogy elérhetővé vált a Linux kernel következő stabil verziója, ami immár a negyedik frissítés a 4.7-es szériában.

Annak ellenére, hogy a beharangozóban az eddigi legösszetettebb stabil kernelként emlegették és mindenki sok-sok változtatásra, javításra és új megoldásokra számított, a 4.7.4-es verzió csupán 56 fájlmódosítást érintetett az előd, az 4.7.3-hoz képest. Ennek ellenére Greg nyilatkozatában arra kérte a felhasználókat, hogy mindenképpen váltsanak a régiről ("All users of the 4.7 kernel series must upgade").

A szám nem minden, hiszen az 56 módosított fájl tartalmazhat nagy jelentőséggel bíró javításokat is. Az új verzió legfontosabb újításai a frissített GPU illesztőprogramcsomag, főképp a Radeon megoldásaihoz, de tovább finomították az OverlayFS, EXT4, UBIFS és XFS fájlrendszereket.

A Linux kernel 4.7.4 eltérő ütemben érkezik a frissítendő csomagok listájára, így a türelmetlenebbek letölthetik innen, de a Solus és az Arch Linux felhasználókhoz bármikor megérkezhet, sőt néhány jelentés alapján a Solus-nál már landolt is.
3 hozzászólás

VDemon

8 éve, 3 hónapja és 6 napja

Azért vannak itt változások, a GPU csomag fejlesztése akár mérföldkő is lehet. Igaz ez csak később derül majd ki.

válasz erre

marco

8 éve, 3 hónapja és 6 napja

Porthos írta:
Van valahol részletes lista róla?
Komplett changelog: Linux kernel 4.7.4 changelog

válasz erre

Porthos

8 éve, 3 hónapja és 6 napja

Van valahol részletes lista róla?

válasz erre