Ezért nincs kártyaolvasó az új MacBook Pro gépekben

2016. november 03.
3.0821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az Apple bemutatói után manapság mindig felpezsdül az internet, hiszen az amerikai óriás nem fél változtatni és olykor elsőre érthetetlen irányokban elmenni, ez pedig a nemrég bemutatott friss MacBook Pro szériánál is megmutatkozott.

A keynote-ról szóló összefoglalónkban is megemlítésre került, hogy mindegyik friss modell mellőzi a kártyaolvasót, aminek nagyon sokan nem örülnek. Az átlagfelhasználók mellett ugyanis nagyon sok videós, fotós használja az Apple laptopjait, a szakma egyik központi eleme pedig a memóriakártya, amit ezentúl csak külön adapterrel vagy olvasóval használhatnak a friss gépek tulajdonosai.

Ezért nincs kártyaolvasó az új MacBook Pro gépekben - 2. kép

Az Independent-nek nemrég ezzel kapcsolatban nyilatkozott Phil Schiller, a vállalat egyik ismert vezetője. Phil két okot is megadott az eltávolításra, az egyik az, hogy nem szerették volna csak az SD szabványt támogatni, egy külső olvasóval pedig minden piaci szabványt egyszerre támogatni tudnak. A másik pedig a modern kamerákra jellemző vezeték nélküli fájlátviteli lehetőség, ami valóban nagyon sok eszköznél jelen van, de körülményesebb, mint egy SD kártya behelyezése.
3 hozzászólás

strogg

8 éve, 14 napja

Nem értek egyet. A prémium gép pont arról kéne szóljon, hogy nem zacskónyi átalakítóval, meg nyomi kábellel rohangálok utána, hanem minden pöcc röff flottul megy. mosolygó smiley
Én személy szerint nem tudok komolyan venni olyan vasat, ami nem támogat minél több dolgot, hogy a lehető legkevesebb macerám legyen vele. Az vicc, ha kis kábeles átalakítóval
rohangálok a mappámnál vékonyabb gép után, mert kapok egy pendriveot és nem tudom beledugni. Ez nevetséges ennyi pénzért. Közben meg a dzsunka noname kínai trágya is jobban ellátja ezt a feladatot, mint a macbook 600e forintért. What???

válasz erre

csirkee

8 éve, 14 napja

Tök igaza van, manapság a legtöbb ultrabookban sincs olvasó, ráadásul a profi kamerások azonnali összeköttetésben vannak a gépükkel, nincs szükségük kártyaolvasóra.

válasz erre

Kileah

8 éve, 14 napja

Mondjuk van benne logika az tagadhatatlan...

válasz erre