Elon Musk felgyorsítaná a Starship programot, minden nap legyártatna egy új űrhajót

2024. június 11.
9.6291
csirkee profilja, adatai
csirkee
Június 6-án ismét nagyot lépett előre az űrutazásban a SpaceX, ugyanis a negyedik teszt során végre nem robbant fel sem az űrhajó, sem a rakétarendszer, így a Starship sikeresen visszatért a Földre és annak érdekében, hogy felgyorsuljon a küldetés, Elon Musk felpörgetné a gyártási ütemet.

Múlt héten csütörtökön sokan örülhettek a SpaceX-nél, hiszen nem csak az indítás volt sikeres, hanem a visszatérés is. A Starship űrhajókat a vállalat a jelenleg is építés alatt álló Starfactory üzemében készítik, ami a dél-texasi Starbase indítóhelyen található. Elon Musk terve az, hogy minden nap egy új Starship legördüljön a gyártósorról, ehhez azonban korszerűsíteni és bővíteni kell az üzemet.

Idén nyáron fog befejeződni a gyár legújabb fázisa, melynek köszönhetően újabb hatalmas területeken lehet majd építeni az űreszközöket. Jelenleg is több Starship és Super Heavy boosterek állnak a raktárban, hogy teszteljék őket, hogy a jövőben ezekkel elérjük a Holdat és a későbbiekben a Marsot is. Hogy végül tényleg sikerül-e a SpaceX-nek napi egy új Starshipet építenie azt nem tudni, de Elon Musk ambíciózus terveihez szükségük lesz csillaghajókra.
negyedik teszt során végre nem robbant fel sem az űrhajó, sem a rakétarendszer, így a Starship sikeresen visszatért a Földre és annak érdekében, hogy felgyorsuljon a küldetés, Elon Musk felpörgetné a gyártási ütemet.'>
4 hozzászólás

Fikarc

1 hónapja, 4 napja

Kicsit el van borulva az elméje mostanában...

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 4 napja

De kinek akarja eladni? röhögő smiley Mekkora lehet a felvevő piac, évente 2-3 db? röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 4 napja

Hát az nem lesz könnyű. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 5 napja

Hát ez igencsak grandiózus tervnek tűnik! meglepett smiley

válasz erre