Boltokba kerül a világ első 3D nyomtatással készült vegán lazaca

2023. szeptember 14.
4.5181
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az osztrák élelmiszer-technológiai startup vállalat, a Revo Foods szeptember 14-én, azaz ma piacra dobja első 3D-nyomtatóval készült vegán lazacfiléjét, amivel szeretnék megakadályozni a túlhalászás problémáját a világ, az étel az egyik REWE/BILLA szupermarketben lesz megvásárolható bárki számára.

A mikoprotein alapú filé lesz a világ első 3D nyomtatott élelmiszere, amely elérhető a szupermarketekben, ezzel pedig elindulhat a nyomtatott élelmiszerek forradalma. A túlhalászás komoly fenyegetését jelent az óceáni ökoszisztémára, amit valahogyan kezelni kell. Kínában például laboratóriumban tenyésztettek sárga árnyékhal filét, melyről korábban már írtunk.

A The Filet névre keresztelt ételt egy új extrudálási technológiával lehetővé teszi a zsírok zökkenőmentes integrációját egy rostos fehérjemátrixba - ez az autentikus tengeri alternatívák új generációjához vezet, a halfilé jellegzetes pelyhes és lédús rostjaival. A szabadalmaztatás alatt álló 3D-MassFormer technológiáját felhasználva a vállalat kifejlesztette az első olyan folyamatos gyártási eljárást, amely képes 3D nyomtatott élelmiszerek tömeggyártására.

A THE FILET - Inspired by Salmon fő összetevője a fonalas gombákból létrehozott mikoprotein, amely kiváló tápértékkel és természetes hússzerű állaggal rendelkezik, még Omega-3-at is tartalmaz. Október 1-től a vásárlók Európa-szerte megrendelhetik THE FILET-et a Revo Foods online boltjában.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

CharlieFirpo

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát ez fujj.

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem akarok nagyon előítéletes lenni, de nehezen hiszem, hogy ugyanaz lesz mint amit a természet alkotott...

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Kizárt hogy ennék ilyet.

válasz erre