Bajban lehet a kínai marsjáró, a Zhurong

2023. január 10.
55.9201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb hírek szerint bajban lehet a kínai Zhurong marsjáró, mely 2021 óta kutakodik a Vörös bolygón és már állítólag neki is sikerült bizonyítékot találnia arra, hogy egykoron víz volt a Marson, ám most valamilyen oknál fogva nem kapnak jelet a rovertől.

A Zhurong marsjáró 2022. májusában hibernált állapotba került, hogy megbirkózzon a marsi télen megszokott alacsony hőmérsékletekkel, porviharokkal és homokviharokkal. A tudósok korábban a rover napelemeit speciális porvédő bevonattal látták el, amelyet a marsjáró hibernálás előtt megdöntött, hogy későbbiekben könnyebb legyen majd a felébredés.

Mindezek ellenére valami hiba léphetett fel, ugyanis a legfrissebb beszámolók szerint a Földön lévő csapatok még nem kaptak jelet a rovertől a hibernálást követően, pedig már decemberben fel kellett volna kelnie. Egyelőre nem tudni mi lehet a gond, de a tudósok úgy vélik, hogy a homokviharok súlyosan meggyengítették a Zhurong képességét, így nem tudja napelemeit áramtermelésre használni. Állítólag nem csak a roverrel vannak gondok, hanem a Tianwen 1 orbiterrel is, az is elcsendesedett.
bizonyítékot találnia arra, hogy egykoron víz volt a Marson, ám most valamilyen oknál fogva nem kapnak jelet a rovertől.'>
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 21 napja

Rendesen kifog ezeken a cuccokon az a környezet..

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Lehet nagyon megsérült.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Össze fogja szedni magát. kacsintó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Kína. Mindent megoldanak, ezt is. röhögő smiley

válasz erre