Az OpenAI tagadja Elon Musk állításait

2024. március 03.
20.9341
csirkee profilja, adatai
csirkee
A napokban számoltunk be arról, hogy a milliárdos üzletember pert indított a ChatGPT-t fejlesztő vállalat ellen, amiért feladták eredeti küldetésüket és üzleti célokra használják a fejlesztéseiket, most végre megszólalt a másik fél is, akik természetesen tagadják a vádakat.

Elon Musk még az OpenAI alapításának kezdetén szállt be a bizniszbe, amikor azt ígérték neki az alapítók, hogy a fejlesztéseik nyílt forráskódúak lesznek és mindenki számára elérhetővé tesznek non-profit alapon. Azóta sok idő eltelt, elképesztően sikeres lett a ChatGPT és a Microsoft is beszállt a buliba, ráadásul nem kevés pénzzel, ami egyáltalán nem tetszik Elon Musknak.

Emiatt indított pert az OpenAI ellen a minap, amire végre reagált a vállalat stratégiai igazgatója, Jason Kwon, aki hevesen cáfolta Musk állításait. Különösen azokat, melyek szerint a GPT-4 AI-modell az emberhez hasonló intelligenciával és kognitív képességekkel rendelkezik. Szerinte a GPT-4 erre nem képes, és kiemelte, hogy a vállalat betartja a jogszabályokat. A bíróságnak nem lesz könnyű dolga, de a per valószínűleg el fog húzódni.
indított a ChatGPT-t fejlesztő vállalat ellen, amiért feladták eredeti küldetésüket és üzleti célokra használják a fejlesztéseiket, most végre megszólalt a másik fél is, akik természetesen tagadják a vádakat.'>
4 hozzászólás

zender

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Musk úgysem hagyja annyiban. És meg is értem.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ebből nagy csetepaté lesz. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Majd a bíróság felderítni kinek van igaza. Talán...

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Mi mást mondanának. röhögő smiley

válasz erre