Az OpenAI szeretné lenyomni a Google-t

2024. február 20.
18.2581
csirkee profilja, adatai
csirkee
A ChatGPT-t birtokló vállalat az elmúlt időszakban elképesztően sikeressé vált, köszönhetően a népszerű chatbotjuknak, ám a jelek szerint itt nem áll meg az élet, ugyanis az OpenAI azt fontolgatja, hogy felveszi a versenyt a legnépszerűbb keresőóriással szemben.

A felhasználók legnagyobb százaléka a Google keresőjét használja, hogy információkhoz jusson a világhálón, ezzel pedig gyakorlatilag monopol helyzetben van a cég, a többi keresőfelületet (pl. a Binget) az internetezők csupán néhány százaléka használja. Ez nem igazán tetszik az OpenAI-nak, akik The Information értesülései szerint megtörnék a Google dominanciáját a keresőpiacon.

A ChatGPT-t is fejlesztő vállalat állítólag saját kereső létrehozásán dolgozik, mely gyorsabb lehet a jelenlegi megoldásoknál. Természetesen mindez csak pletyka egyelőre, de ha azt vesszük figyelembe, hogy Sam Altman nemrégiben kijelentette, hogy brutális pénzösszeggel fel akarja számolni az Nvidia monopol helyzetét, ezen sem lepődünk meg.
4 hozzászólás

TEchie

2 hónapja, 3 napja

Hát.... Vannak mások is így. Szívesen lenyomnák, csak hát.. nehéz lesz.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 napja

Sok sikert. Nehéz, de nem lehetetlen feladat.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 napja

Hát hajrá!

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 4 napja

Annak idején a Googlen röhögtem, amikor az Altavistát le akarta nyomni, úgyhogy most nem röhögök. Megváltozhat a dolog valóban.

válasz erre