Sam Altman elképesztő összeggel akarja felszámolni az Nvidia monopóliumát

2024. február 11.
16.1891
csirkee profilja, adatai
csirkee
Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója szerint 5-7 billió dollárra lenne szüksége ahhoz, hogy a félvezetőipart átalakítsa és kiüsse a nyeregből az Nvidia vállalatot, ugyanis jelenleg ők uralják az AI-chip piacot, ami gondot jelent az OpenAI növekedésében.

The Wall Street Journal szerint a ChatGPT atyjaként elhíresült programozó egy olyan projekt elindítását tervezi, amivel megnövelné a globális chipgyártási kapacitást, ehhez nem kevés pénzt igyekszik összeszedni különböző befektetőktől, állítólag az Egyesült Arab Emírségek vezetőivel is tárgyalásokat folytat. Az üzletember úgy véli, hogy nagyjából 5-7 ezer milliárd dollárra lenne szüksége, hogy elindítsa a vállalkozását, ezzel pedig feladná a leckét az Nvidiának.

Altman állítása szerint sokkal gyorsabban is tudna fejlődni az mesterséges intelligencia piac ha lenne elég AI-chip, ám az Nvidia jelenleg erősen korlátozza ezen chipek gyártását, valamint az AI-infrastruktúra fejlődését. Az Nvidia piaci kapitalizációja 2023-ban 1,72 billió dollárra nőtt, megelőzve sok technológiai óriást, például az Amazont és az Alphabetet. Altman kihívás elé akarja állítani az Nvidia monopóliumát, és nagyobb versenyt és innovációt kíván teremteni az AI chipek piacán.

5 hozzászólás

Tommy

5 hónapja, 3 hete

Lehet hogy programozónak jó, de a pénzügyekhez hozzá sem szagol. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete

Okkké, ezt el nem tudom képzelni hogy számolta ki, de ez egy baromság. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete

Ez a csávó nem komplett. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez hülye. röhögő smiley Hát ennyiből az nvidiát ötvenszer meg lehetne venni! röhögő smiley

De lehet százszor! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez beteg. röhögő smiley

válasz erre