Az oldalára borulhatott a Holdra szálláskor az Odüsszeusz

2024. február 25.
22.7431
csirkee profilja, adatai
csirkee
A héten történelmet írt az Intuitive Machines (IM), hiszen sikeresen landoltak első magán űrvállalatként a Hold felszínén, ám a legfrissebb információk szerint a japán SLIM-hez hasonlóan, az Odüsszeusznak sem sikerült a lábain landolnia, földet éréskor felborult, de jó állapotban van.

Steve Altemus, az IM vezérigazgatója és társalapítója szerint nem teljesen világos, hogy mi történt a leszállóegységgel, de az adatok arra utalnak, hogy a robot lába érintkezett a felszínnel, majd oldalra billent. Egy másik lehetőség az, hogy az Odüsszeusz eltörte a lábát, amikor leszállt. A tudósok most próbálnak képeket lekérni az egységről.

Bármi legyen is a váratlan probléma oka, a rádióantennák továbbra is a Föld felé mutatnak, és a napelemek továbbra is gyűjtik az energiát az akkumulátorrendszer feltöltéséhez. A műszerek, melyeket magával vitt a Nova-C, működnek és adatokat is gyűjtenek a Holdról. A NASA Lunar Reconnaissance Orbiter műholdja a hétvégén keresni fogja az Odüsszeuszt, hogy megerősítse hollétét.
sikeresen landoltak első magán űrvállalatként a Hold felszínén, ám a legfrissebb információk szerint a japán SLIM-hez hasonlóan, az Odüsszeusznak sem sikerült a lábain landolnia, földet éréskor felborult, de jó állapotban van.'>
5 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hihetetlen milyen törékenyek ezek a cuccok.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hihetetlen hogy még mindig nem képesek rendesen leszállni. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

A lényeg hogy sikeresen landolt.

válasz erre

muki

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ha eltört az mondjuk gáz.

válasz erre

zender

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Majd kiderül, a lényeg hogy működik!

válasz erre