Az EU-nak köszönhetően egyelőre nem lesz elérhető hazánkban az Apple új AI funkciója

2024. június 24.
5.8731
csirkee profilja, adatai
csirkee
Amióta életbe lépett az Európai Unió digitális piacokról szóló törvénye, az Applenek folyamatosan meggyűlik a baja a szervezettel és ez egyelőre nem is akar megoldódni, ugyanis a legfrissebb hírek szerint az idei WWDC-n bemutatott Apple Intelligence nem fog megérkezni ősszel az EU-ba.

A vállalat a fejlesztői konferenciáján mutatta be a legújabb mesterséges intelligencia funkciókat, melynek köszönhetően a Siri okosabb lesz és még a ChatGPT-t is könnyebb lesz használni az Apple készülékekben. Mindez nagyon szépen hangzik, de az EU digitális piacokról szóló szabályozása miatt többek között hazánkba is, lassabban érkezhetnek meg az új funkciók.

Az Apple "szabályzási bizonytalanságokra" hivatkozva tolja el várhatóan az Apple Intelligence bevezetését az Európai Uniós területeken és ez érinteni fogja az iPhone Mirroring és a SharePlay képernyőmegosztó újdonságokat is, aminek valószínűleg sokan nem fognak örülni. A cupertinói vállalat most az EU-val együttműködve igyekszik olyan megoldást kidolgozni, ami lehetővé teszi az új funkciók bevezetését.

Mindeközben a kínai piacon is problémákba ütközött az Apple, ugyanis ezen a területen egy új AI partnerrel kell majd együttműködnie, mivel a ChatGPT és más hasonló mesterséges intelligencia szolgáltatások nem érhetők el az országban. Az Apple állítólag már tárgyalt a Baidu-val, az Alibaba Grouppal és a pekingi Baichuan AI vállalattal is, de megállapodás eddig nem született.
WWDC-n bemutatott Apple Intelligence nem fog megérkezni ősszel az EU-ba.'>
5 hozzászólás

zender

2 hete és 5 napja

Ahha, hát mit ne mondjak. Okosak.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 5 napja

Gratulálok öregurak, miért ne álljunk a fejlődés útjába ugye! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 hete és 5 napja

Na neeeeeeeeee!!!!! Ez lesz az egyetlen újítás benne! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 6 napja

Bravó EU. Ez van amikor öregemberek próbálnak beleszólni a modern dolgokba.

válasz erre

Mordorer

2 hete és 6 napja

Hát ezek hülyék ******'>*******.

válasz erre