Az Apple kiviszi Amerikából a Mac Pro gyártását Kínába

2019. június 28.
8.3981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Első körben elég megosztóra sikeredett a WWDC eseményen a friss, sajtreszelőre hajazó Mac Pro prezentációja, ám az biztos, hogy sok Mac-rajongó szívét megdobbantotta az az erőtöbblet, amit meghirdetett hozzá az Apple.
 

A Wall Street Journal viszont most úgy értesült, hogy a cupertinói csapat kiviszi Amerikából a munkálatokat, és inkább Kínában hozzák tető alá a Mac Prót. Elviekben már fel is vették a kapcsolatot a Quanta Computer céggel, hogy egy Sanghaj közeli gyárban történjen a 6000 dolláros masina gyártása.

A kérdéses mozzanat főképp azért roppant érdekes, mert a napokban Trump elég erősen fogalmazott a kínai vámszabással kapcsolatban, miszerint készen áll még nagyobb díjakat kiszabni a Kínából beáramló termékekre, amivel kapcsolatban maga az Apple is megfogalmazott egy levelet az Amerikai elnök irányába.

Természetesen a levél tartalmának lényege, hogy egy ilyen lépés elég alaposan kihathat az Apple globális piacképességére. Ezenfelül nemrégiben felmerült, hogy az almás cég készen áll Kínába helyezni a gyártás 15-30%-át.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 6 hónapja és 13 napja

Hogy mivaaaaaan? Komoly varia megy itt.

válasz erre

inkognito

3 éve, 6 hónapja és 13 napja

ez olyan vissza nyal a fagyi.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 13 napja

Hej, ez a Kína már megint elveszi az amerikaiak munkáját...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink