Advertisement

A veszteségek ellenére a Spotify elérte a 205 millió előfizetőt

2023. február 01.
49.3621
csirkee profilja, adatai
csirkee
A népszerű zenei streaming platform ismét bemutatta az elmúlt negyedév pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy a vállalatnak most először sikerült elérnie a 205 milliós prémium előfizetői bázist, ami 10 millióval több, mint az előző negyedévben volt, de még mindig jelentős a veszteség.
Advertisement

A Spotify alig egy hete jelentette be, hogy őket is elérte az elbocsátási hullám, aminek következtében a munkavállalóinak 6%-tól szabadulnak meg, amivel több millió eurót fognak megspórolni a következő időszakokban. A legfrissebb pénzügyi beszámolójukból kiderül, hogy 3,17 milliárd eurós bevételt sikerült elérniük három hónap alatt és jelenleg közel 500 millió havi aktív felhasználójuk van.

Azonban a veszteség továbbra is tetemes összeg, 270 millió euró, ami a vállalat szerint az árfolyam-ingadozások, a létszámnövekedés és a magasabb hirdetési költségek következménye. A Spotify debütálása óta nem sikerült profitot generálnia, hiszen a zene nagyon drága, emiatt látja Daniel Ek vezérigazgató a podcastokban a jövőt.
Advertisement
5 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ronalddo írta:
Továbbra sem értem, ilyen veszteségek mellett minek működtetik.
Hosszú években, évtizedekben terveznek, ezek nem önálló cégek, hanem nagy befektetői csooprtok által üzemeltetett vállalkozások.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja,

Be****ás hogy mág így is mennyire veszteséges!

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja,

Én azt hittem, ezek a streamingek sokkal nagyobb bázissal működnek.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja,

Továbbra sem értem, ilyen veszteségek mellett minek működtetik.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja,

Az elég komoly eredmény. Többiek hogy állnak, arról nincs adat?

válasz erre