A Spotify elbocsátja munkavállalóinak 6%-át

2023. január 23.
50.0601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt néhány hétben több nagyobb tech-vállalatról is kiderült, hogy újabb elbocsátásokba kezdenek - például az Amazon, a Google és a Microsoft -, most pedig a népszerű zenei streamingszolgáltató jelentette be, hogy megválik munkavállalóinak a 6%-tól.

A Spotify a mai napon közölte a híreket, amivel szeretné csökkenteni költségeit, aminek a befektetők is örülnek, ugyanis az elmúlt 12 hónapban felére csökkentek a vállalat részvényeinek az értéke, de a mai bejelentés után 4%-ot erősödtek. Daniel Ek vezérigazgató a cég weboldalán az alkalmazottaknak írt levelében teljes felelősséget vállalt a leépítésekért, amelyeket nehéznek, de szükségesnek nevezett.

A stockholmi központú zenei streaming üzletágnak 2022. szeptember 30-án világszerte körülbelül 9800 alkalmazottja volt, ami azt jelenti, hogy körülbelül 600 embert érinthet a most bejelentett elbocsátás. Az állások megszüntetésére vonatkozó döntése egy szélesebb körű átszervezés része, amelynek célja a hatékonyság javítása és a döntéshozatal felgyorsítása.
Google és a Microsoft -, most pedig a népszerű zenei streamingszolgáltató jelentette be, hogy megválik munkavállalóinak a 6%-tól.'>
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 27 napja

Pedig ők nincsenek is olyan sokan.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja

Sajnos ez a trend, el kell fogadni. Átalakul a piac, rengeteg változással jár.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja

Kicsit túl sokan vannak itt ott ez tény, nem csodálom hogy bevállalják néhányan a kirugásokat.

válasz erre