A tudósok szerint a napi 2-3 kávé csökkenti a korai halálozás kockázatát

2022. október 04.
32.8931
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy ausztrál tudósok által végzett új tanulmány szerint a napi 2-3 csésze bármilyen kávé - őrölt, instant, koffeinmentes - elfogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, valamint a korai halálozásnak a kockázatát.
Advertisement

A kávénak sokféle pozitív hatása van, nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy a kávéfogyasztás csökkenti az akut vesekárosodás kockázatát, most pedig akár az életünket is meghosszabbíthatja, derül ki egy friss tanulmányból. Az ausztrál kutatók szerint a kávébabban lévő vegyszerek képesek csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, valamint a korai halálozásnak a kockázatát.

A kutatócsoport információkat gyűjtött 450 000 önkéntes táplálkozási szokásaiból, konkrétan arról, hogy általában mennyit és milyen kávét isznak, mindezt több mint 12 éves követési időszakon keresztül. Az eredmények azt mutatták, hogy a kávéfogyasztóknál kisebb az esélye annak, hogy szív- és érrendszeri megbetegedések alakuljanak ki. A halálozás legnagyobb csökkenése azoknál volt megfigyelhető, akik naponta két-három csésze koffeinmentes, őrölt vagy instant kávét fogyasztottak.

Akik napi egy-öt csésze őrölt és instant kávét ittak, azoknak volt a legalacsonyabb a szívritmuszavar vagy rendellenes szívverés kialakulásának kockázata. A fekete ital több mint 100 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, melyek hatással lehetnek az emberi egészségre, de még tovább kell vizsgálódni, hogy kiderüljön melyek a leghatásosabbak.
Advertisement
6 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kitaláálhatnák már hogy melyik verzió a jó...

válasz erre

petrovicsz

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez egy jó hír.

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ebben a témában is évente cserélik egymást az elméletek!

válasz erre

inkognito

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez jó hír megiszok naponta vagy 3 kávét.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Én mindig is tudtam, ezért iszok napi hat csészével.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Akkor én nagyon nagy biztonságban vagyok.

válasz erre