A Spotify-nál újabb elbocsátások lesznek a pozitív eredmények ellenére

2023. december 04.
18.8491
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tavaly év végén és idén év elején több elbocsátás is zajlott a techvilágban, és úgy tűnik most újabb elbocsátások lesznek, legalábbis a svéd zenei streamingszolgáltatónál egészen biztosan, ugyanis Daniel Ek vezérigazgató bejelentette, hogy a munkavállalói 17 százalékát elbocsátják.
 

A Spotify január elején az alkalmazottak 6 százalékától szabadult meg, ami körülbelül 600 munkavállalót érintett és most újabb nagyobb elbocsátási hullám veszi kezdetét a cégnél, annak ellenére, hogy sikerült növelnie bevételeit a vállalatnak. Daniel Ek egy sajtóközleményben jelentette be, hogy 17 százalékkal csökkentik még idén a munkavállalóik számát, az érintetteket még a mai napon értesítik.

A vezérigazgató így fogalmazott:

Tudom, hogy sokak számára egy ekkora csökkentés meglepően nagynak tűnik, tekintettel a közelmúltbeli pozitív eredményjelentésre és teljesítményünkre. Ennek ellenére, figyelembe véve a pénzügyi célunk állapotát és a jelenlegi működési költségeink közötti különbséget, úgy döntöttem, hogy a költségeink megfelelő méretezése érdekében tett jelentős lépés a legjobb megoldás céljaink eléréséhez.

A munkavállalókat ért sokk enyhítése érdekében Ek azt mondta, hogy a Spotify átlagosan öt hónapnyi végkielégítést fizet, ez idő alatt pedig fedezik az egészségügyi ellátásokat, és karriertámogatást is nyújtanak.
bejelentette, hogy a munkavállalói 17 százalékát elbocsátják.'>
4 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hát, ha valaki felesleges, akkor az. Ez van.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Mi a francért dolgoznak 10 ezren(!!!!!!) egy ilyen szolgáltatónál? meglepett smiley

válasz erre

zender

2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Sosem értettem, miért melóznak ilyen rengetegen a Spotifynál. meglepett smiley Egy pár fős fejlesztő brigád elég, a többit külső bedolgozókkal, jogászokkal simán meg lehet oldani.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Mondjuk ez így elég korrekt azért.

válasz erre