A Samsung visszavette a vezetést a globális mobilpiacon

2024. április 16.
22.7911
csirkee profilja, adatai
csirkee
Újra visszaállt a rend a globális mobilpiacon, ugyanis miután tavaly év végén az Apple átvette a vezetést az okostelefon-gyártók között és 2023-ban már a cupertinói techvállalat szállította a legtöbb készüléket, egészen mostanáig, a Samsungnak sikerült visszavennie az első helyet.

Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint 2024 első negyedévében a Samsung visszaszerezte a 2010 óta birtokolt vezető pozíciót, 60,1 millió darab okostelefont szállítottak ki világszerte, ami a piaci részesedés 20,8 százalékát jelenti. Az Apple 50,1 millió darabot szállított le, ezzel a piaci részesedés 17,3 százalékát szerezték meg.

Mindkét vállalat csökkenést tapasztalt 2023 első negyedévéhez képest, bár az Apple-é sokkal jelentősebb volt (-9,6 százalék), mint a Samsungé (-0,7 százalék). A további helyeket a Xiaomi, a Transsion és az Oppo foglalhatja el. Az IDC elemzői szerint az okostelefonos piac idén végre erősödni fog, miután az elmúlt években sokat gyengült a gazdasági visszaesés miatt, kevesebben vásároltak új készüléket maguknak.
átvette a vezetést az okostelefon-gyártók között és 2023-ban már a cupertinói techvállalat szállította a legtöbb készüléket, egészen mostanáig, a Samsungnak sikerült visszavennie az első helyet.'>
3 hozzászólás

Mordorer

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Vajon meddig?

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Gondolom a bevétel meg kb fel annyi. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

...aminek a 99%-a olcsó ****. röhögő smiley

válasz erre