A Rolls-Royce új konstrukciója segíthet embereket küldeni a Marsra

2023. február 02.
58.1311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A csillagászok és a mérnökök évek óta azon dolgoznak, hogy kifejlesszenek olyan "erőműveket", melyek képesek rövid idő alatt több millió kilométert megtenni az űrben, hogy minél előbb embert küldhessenek a Vörös bolygóra - most a luxus autómárka megoldása segíthet ebben.
 

Az Amerikai Űrkutatási Hivatalnál is több olyan projekt van jelenleg, melyek alternatív megoldásokat próbálnak fejleszteni az űrutazáshoz. A Rolls-Royce 2021-ben kötött megállapodást az Egyesült Királyság Űrügynökségével, hogy tervezzenek egy atommaghasadási rendszert, és a közelmúltban be is mutatták innovatív fejlesztésüket.

A márka megosztott egy képet, melyen az űrben használt mikro-nukleáris reaktor korai fázisú terve látható, amely a vállalat szerint biztonságos és rendkívül robusztus tüzelőanyag használatára lett tervezve. A Rolls-Royce elmondása szerint minden uránrészecske több védőréteggel ellátott kapszulába van zárva, amelyek elszigetelési rendszerként működnek, lehetővé téve, hogy ellenálljanak a szélsőséges körülményeknek.A tervvel kapcsolatban több információt nem árult el a vállalat, de ha sikerül nekik megépíteni az atomenergiával működő meghajtót, akkor a jövőben akár Rolls-Royce "motorok" szállíthatják az embereket az űrben. A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a NASA is egy hasonló projekten dolgozik, amivel 45 nap alatt el lehetne jutni a Marsra.
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Minőségi duruzsoló kerül a gépbe! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hát gizda verda fog reppenni a Marsra akkor. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Végülis világháborúban repülőgépek motorjait gyártották szóval nem vagyok meglepve.

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Az mondjuk komoly.

válasz erre