A NASA megmutatja milyen lenne belerepülni egy fekete lyukba

2024. május 08.
4.4011
csirkee profilja, adatai
csirkee
Christopher Nolan a Csillagok között című filmjében már megmutatta, hogy milyen lenne belerepülni egy fekete lyukba, ám a NASA Discover szuperszámítógépe is készítette most egy 360 fokos szimulációt, mely még realisztikusabban mutatja be, milyen lenne elérni a szingularitást.

A fekete lyuk eseményhorizontja az a pont, ahonnan nincs visszatérés, ez a régió választja el a fekete lyukat az univerzum többi részétől. Ha egyszer valami átlépi ezt a küszöböt, semmi - még a fény sem - sem kerülheti el a fekete lyuk gravitációs vonzását. A vizualizációkat Jeremy Schnittman asztrofizikus, a NASA Goddard Űrrepülési Központjának munkatársa hozta létre egy szuperszámítógép segítségével.

Két különféle nézőpontból is megnézhetjük, milyen lenne egy fekete lyukba belerepülni vagy beleesni. Az egyik egy olyan szemszög, ami elkerüli az eseményhorizontot és visszatér, a másik pedig beleesik a fekete lyukba, ahonnan már nincs visszatérés. A szimulációban használt fekete lyuk hasonló a Sagittarius A*-hoz, a Tejútrendszer közepén található szupermasszív fekete lyukhoz, ami Napunk tömegének 4,3 milliószorosa.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Dolgok, amiket sosem fogunk látni a valóságban. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Látványos!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát én azért kíváncsi lennék, a valóság milyen. Szerintem azt nem lehet tudni.

válasz erre