A visszaélések miatt megszüntetik az egyik MI-képgenerátor ingyenes verzióját

2023. március 31.
36.6301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt napokban gyakorlatilag végigsöpörtek az interneten a Pápáról készült pufi dzsekis hamis fotók, de az exelnökről, Donald Trumpról is készültek korábban olyan képek, melyeket a Midjourney elnevezésű mesterséges intelligencia-képgenerátorral készültek.

Eddig volt egy ingyenes próbaverziós lehetősége a szoftvernek, ám a legfrissebb hírek szerint a cég leállította ezt az opciót a "rendkívüli visszaélések" miatt. David Holz, a vállalat vezérigazgatója a Discord-on elmondta, hogy az új biztosítékok nem voltak elégségesek a visszaélések megakadályozására a próbaidőszakok során. Egyelőre legalább havi 10 dollárt kell fizetnie a technológia használatáért.

A Midjourney hamar a figyelem középpontjába került, miután a felhasználók a vállalat mesterséges intelligenciájára hagyatkozva hamis képeket készítettek Donald Trump letartóztatásáról és Ferenc pápáról, aki divatos kabátot viselt. A vállalat elismerte, hogy nehézségekbe ütközik a tartalomra vonatkozó irányelvek kialakításakor. Az ilyen hamis fotók könnyen képesek félretájékoztatni az embereket az interneten, ami komoly gondokat okozhat, emiatt döntött az ingyenesség megszüntetése mellett a cég.
4 hozzászólás

betyár

1 éve, 1 hónapja és 24 napja

A Pápás képek nagyon jók lettek. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Ügyes, erre fogják, de valójában sima pénzzé tétel az egész. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Mondjuk 10 dolcsi nem sok, baromi ügyes technológia.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Dehát akkor minek hozták létre, ha nem lehet vele fotókat csinálni? meglepett smiley

válasz erre